Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Наставак процеса имунизаце је на сеоском подручју

Вакцинација пут до победе над вирусом

Континуирана активност на сеоском и градском подручју. Вакцинисање чин одговорности. Алтернатива тешка клиничка слика. Охрабрујуће бројке. Ускоро испоруке нових контингента вакцина
Имунизација на сеоском подручју настављена је током викенда у амбуланти Дома здравља у Липолисту. Процес вакцинације други пут је спроведен у овој Месној заједници, први дозу је примило стотину мештана овог села, као и околних места којима је Липолист био погодна локација да дођу на вакцинацију. Истог дана другом дозом процес имунизације окончале су 163 особе.

- Велико интересовање за прву дозу мештана Липолиста што нам је изузетно драго, трудили смо се да позовемо и све из околине да дођу и искористе прилику да кроз вакцинацију допринесу сопственој здравственој безбедности и свеукупном имунитету. Велики одзив показује одговорност људи, јер једина алтернатива вакцини је вирус и тешка клиничка слика. Имамо охрабрујуће бројке и када говоримо о примо вакцини, као и о другој дози. Очекујемо нове испоруке свих вакцина и настављамо овакве активности како на сеоском, тако и на централном градском подручју - истакао је в.д. директора Завода за јавно здравље др Бранко Вујковић.

Према информацијама доступним у уторак, 11. маја, 36% становништва Округа које може да буде вакцинисано примило је бар једну дозу неке од вакцина, а 26% је добило обе дозе.
За заинтересоване на располагању у Липолисту била је Синофарм вакцина, а надлежни су још једном апеловали на становнике да вакцинисањем допринесу успеху свих у борби против Ковида.

Фото: Глас Подриња


-Наше екипе из Дома здравља, овај пут сачињене баш од оних који раде у амбуланти у Липолисту били су на располагању. Два лекара, четири медицинске сестре и један медицински техничар, дакле они којима се мештани обраћају за све здравствене савете. Ми ћемо бити на располагању у свим селима, где год мештани искажу интересовање и апелујемо да се што више људи јави на расположиве локације, јер траје вакцинација и заказаних и незаказазаних. Вакциација је пут до победе над Ковид 19 инфекцијом - истиче директорка Дома здравља “Др Драга Љочић” др Јасмина Станковић.

Директора Дома здравља нагласила је да вакцинални пункт у сали Економске школе ради и викендом. Недеља је резервисана за оне који желе да приме вакцину, а нису заказали темин, док се у осталим данима вакцинишу и они са заказаним временом и они који нису поднели пријаву на порталу Е управа.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa