Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
Више од планине
“ЦЕРСКИ МАРШ ПОКРЕНУО ПЕТИЦИЈУ ЗА ОДБРАНУ ЦЕРА

Више од планине

Удружење грађана „Церски марш“ почело је у понедељак са прикупљањем потписа подршке петицији која има за циљ да одбрани Цер од најављене изградње меморијалног комплекса и геолошких истраживања, која би, како кажу, Цер претворила у каменолом. Петиција треба да убрза проглашење ове планине за заштићено подручје.

-Позивамо све оне који воле Шабац, Цер и Србију да нам се придруже у одбрани наше планине. Само заједно можемо одбранити и сачувати наш Цер, рекла је Драгана Илић из „Церског марша“.
Петиција се може потписати и у петак на штанду испред Робне куће од 17.00 до 20.00 часова, као и у просторијама Удружења, на Тргу ђачког батаљона 12, сваког радног дана од 11.00 до 14.00 часова.

-Удуржење грађана „Церски марш“ на овај начин жели да скрене пажњу на све што се дешава у вези планине Цер. Позивамо све суграђане да заједно спречимо отварање каменолома и уништење наше планине. За нас је Цер више од планине и ово је најважнија борба коју водимо, рекао је Никола Ристић из Удружења „Церски марш“.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa