Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ВАТЕРПОЛО: ПОЛУФИНАЛЕ ПЛЕЈ ОФА

НАДАМО СЕ ЧУДУ

Синоћ Шапчани гостовали у Крагујевцу, Раднички на Градском базену у суботу. Домаћини првог дуела су фаворити пред старт двомеча. Низ од 18 победа Крагујевца у домаћој лиги. Дуел два брата, отац и син на различитим странама
Већ је број „Гласа Подриња“ који имате у рукама био на путу од Београда до продајних места нашег подручја, када је стартовао меч у Крагујевцу, дерби полуфинала плеј офа за ватерполисте у коме је домаћи Раднички дочекао Шабац. Шампион Регионалне лиге дочекао је шампиона Србије у мечу где је фаворит јасан, али и дуелу екипа у најбољој форми тренутно у Србији.

Раднички је већ дуго при врху, а улагања током претходног лета и зиме су му донела статус најквалитетнијег тима код нас и апсолутног фаворита за шампионску титулу. Без обзира шта говорили, све осим шампионског пехара за Раднички био би неуспех. Бројке говоре довољно. Имају низ од 18 узастопних победа у домаћој лиги, освојили су трофеј Регионалне лиге, два пута су победили Звезду, два пута Шабац у сезони, на свим позицијама су апсолутно покривени, имају тренера који је уз клуб као шеф струке од 2014. године.

Београдски финалиста
У другом полуфиналу састају се Нови Београд и Звезда, што значи да ће Београд поново имати финалисту. Нови Београд јесте клуб који прави тим за највише амбиције у Лиги шампиона, има састав који изазива страх, био је јесењи шампион, међутим у великом је паду форме и поражен је три пута током пролећа. Истина, победио је Звезду 12:8 и благи је фаворит у овом окршају, но Звезда игра са више самопоуздања и не сме бити искључена из финалне опције.
У обе серије, евентуалне мајсторице су 19. маја.


Не знамо исход синоћњег дуела, надамо се изненађењу, но без обзира на бројке које су стајале на семафору после меча, свакако ове суботе велики дерби је у Шапцу. Моћан ривал долази у Шабац, али га дочекује бранилац титуле, клуб који је непоражен у десет мечева, а остварио је девет победа, моћно победио један Нови Београд на гостовању, прегазио нимало наивну Војводину и екипа неоптерећена императивом очекивања у овој серији. Када би се гледала само пролећна полусезона, два тима би била на врху табеле.

Драж мечу дају породични дуели Васовића. Спортски директор Радничког је Југослав Васовић, а тренер Шапца његов рођени брат Анто Васовић, велика ватерполо имена. Анто ће бити на челу екипе против које ће играти његов син Огњен. Пред дуел у Шапцу можемо се сетити првог овосезонског. Минимално је славио гост у мечу где је углавном у предности био Шабац.

Већ неколико сезона путеви два клуба се укрштају. У овој Раднички је победио 14:13 и 13:7, претходне је у финалу купа Крагујевац победио 10:8. Пре низа Радничког, Шабац је у шампионској сезони победио у финалу Купа 10:9, убедљиво у лиги, 10:3 у Шапцу, уз пораз у Крагујевцу 7:6. Сезона 2017/18. донела је три меча и три победе Шапчана, у четвртфиналу Купа и дуплу победу у Лиги, 6:3 и 8:7.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa