Инфо

6. октобар 2011.6. окт 2011.
ПУТЕВИ У КРУПЊУ УГРОЖЕНИ КЛИЗИШТИМА

БИЋЕМО ОДСЕЧЕНИ ОД СВЕТА

Клизишта на регионалним путевима Р 127 и Р 211 озбиљно угрожавају безбедност саобраћаја у Крупњу. Због све већих улегнућа, житељи ове Општине са правом страхују да ће после зиме бити одсечени од Шапца и Лознице. Локална самоуправа нема довољно средстава да адекватно реагује. Из републичких институција, тренутно, само обећања. Уколико се ништа у скорије време не промени, надлежни у Крупњу најављују блокаду пута
Из правца Шапца, на нека два километра од Крупња, на регионалном путу Р 127 клизиште је однело пола пута. За само неколико месеци, постојеће улегнуће се проширило и захватило средишњу линију. Са друге стране, ако од Крупња кренете ка Лозници ( пут Р 211), сличну слику ћете затећи на више места.
- На регионалном путу Р 127 клизиште је проузроковано реком, док је на деоници ка Лозници појава улегнућа у директној вези са слегањем напуштених рударских јама. Ова клизишта су стара две године. Брзо напредују, а једина олакшавајућа околност је што у овом летњем период није било киша, иначе би до сада били “одсечени од света“. Међутим, уколико у скорије време не добијемо помоћ од Републике, та судбина је сасвим извесна ““ каже председник Скупштине општине Крупањ Божидар Исаиловић.
Када је реч о клизиштима на регионалним путевима, интервенција локалне самоуправе двојако је ограничена. Прво из разлога, што се ради о путу који је у надлежности Републике Србије, а друго, што са скромним општинским буџетом, у Крупњу не би могли да покрену ни припремна истраживања. Због тога су општинске власти, у више наврата тражиле помоћ од републичких органа. За сада све се завршило на обећањима
- То је велики финансијски захват. Санирање клизишта је огромна инвестиција. Ту је потребно укључити различите институте, извршити бушотине, испитати терен. Ми немамо ни средства ни могућности, а ни надлежности. О нашим проблемима смо у више наврата и Министарство за инфраструктуру и ЈП “Путеви Србије“, достављали им захтеве, молбе слике.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa