Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

ОКОНЧАНА СЕЗОНА

Првенство окончано очекиваним поразима, али на крају позитиван утисак. Девета позиција, без бриге око опстанка. Шампионат изнео изузетно млад тим. Ниш и Јагодина фаворити у односу на Раднички и Бекамент
У Зајечару је могао више Медицинар, игром и заслужио, но грешкама у финишу завредео и болну, али важну спортску лекцију исписану кроз пораз од реално слабије екипе. Последња два кола ништа осим пораза није било реално, јер су на другој страни биле две најквалитетније екипе у Србији. Отпор у Нишу био је бољи него против Јагодине, а у обе утакмице иначе млад тим играо је у додатно измењеном саставу услед повреда важних првотимки. Не звуче лепо три узастопна пораза на крају Лиге, али сезона може бити оцењена као успешна.

Медицинар – Јагодина 19:31 (7:13)
Сала Гимназије. Судије: Антић (БГ) и Јаковљевић (Земун). Седмерци: Медицинар 3 (2). Искључења: Медиицнар 2; Јагодина 6 минута.
МЕДИЦИНАР: Мијаиловић 4, Којић 4, Радукић, Нинковић, Обрадовић 1, Кажић 2, Цветиновић, Васић 1 (1), Крстић 3 (1), Ракић 2, Ивковић 2, Глишић.


Пре почетка текућег шампионата опстанак је наметнут као основна амбиција. Због епидемиолошких мера нису могле да тренирају Шапчанке у затвореном, школске обавезе су утицале да често на тренинзима не буде цео тим, термина није било много, нити могућности за припремне мечеве. Екипа је претрпела измене у играчком кадру, отишла су искусна крила Сукур и Вукчевић, Ана Радовић је одиграча тек неколико кола пре тешке повреде, а у првом делу сезоне Александра Крстић је наступала у Инђији, те је терет пребачен на рукометашице из сопственог погона, раније него што је планирано. Кадестске шампионке Србије су постале носиоци сениорске екипе само две године касније и то у највишем рангу.

Важно појачање стигло је на гол, искусна Нинковић је донела сигурност и дозу потпоре на паркету.
Може бити жал за поразом у Бору, поразом у Зајечару, неуспехом против Младости у Шапцу, међутим сви су остали импересионирани када је срушена моћна Наиса у сали Гимназије, када је поражена амбициозна Војводина и учесник плеј офа Инђија. Заслужиле су Шапчанке још неки бод, припадале су и финалном турниру Купа, но неискуство носи цену и што се раније плати, то боље. Шабац има екипу у рангу са још неколико суперлигаша, а предност је што у односу на њих је састав значајно млађи.

Наиса – Медицинар 36:29 (19:15)
СЦ Чаир. Судије: Цветковић и Николић (оба Лесковац). Седмерци: Наиса 3 (2); Медицинар 7 (5). Искључења: Наиса 8; Медиицнар 2 минута.
МЕДИЦИНАР: Јарић, Мијаиловић 3, Којић 3, Радукић 2, Обрадовић 3, Кажић 2 (2), Васић 4 (2), Крстић 8 (2), Ракић, Самарџић, Ивковић 4, Глишић.


-Ми смо млад тим, стасавамо кроз победе и поразе, учимо од бољих и искуснијих екипа. Екипа је још у процесу изградње и од ових девојака тек очекујемо велике резултате – навела ја тренер Сандра Колаковић после меча са Јагодином.

За прве четири екипе следи плеј оф. Јагодина и Наиса се истичу квалитетом у односу на Раднички и Бекамент, те је очекивано да управо то буде и финале. Велико непријатно изненађење могао је бити Бекамент, пре старта кандидат за титулу, а на крају га је боља гол разлика одвела у плеј оф. У последњем колу је против већ нижелигаша Зајечара одиграо само нерешено, но пораз Инђије у Крагујевцу одвео их је на место четири. Млади радник и Зајечар су већ дуго су у нижем рангу. Београд и Црвена Звезда су најближи уласку у Супер А лигу.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa