Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

Борба до краја

Партизан и Металопластика до последњег кола у борби за позицију два. Ниш све мање шанси. Синоћ Лесковчани у Шапцу, једнако важан меч у Београду. Без права на кикс у наредна два кола
Металопластика и партизан ће до самог краја водити борбу за позицију два која ће највероватније значити пласман у СЕХА лигу. Рудар није био велика препрека, а иако је био у заостатаку на полувремену, Партизан је успео да победи Динамо у Панчеву и сачува жељену позицију. У тренутку закључења броја Партизан је био у предности за један бод, али се надамо да су се синоћ околности измениле, нисмо у могућности да то сачекамо.

Металопластика – Рудар (К) 38:29 (21:14)
Сала Гимназије. Судије: Радаковић и Бакмаз (оба Нови Сад). Седмерци: МП 2 (0); Рудар 3 (3). Искључења: МП 12; Рудар 6 минута. Црвни картон: Јевтић (МП) у 59. Минуту.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Додић, Воркапић 7, Јевтић, Писарић 4, Срдановић 5, Миловановић 3, Бомаштар, Антонијевић 1, Иванић 4, Радисављевић, Ђукић 3, Митровић 3, Бабић 2, Тодоровић 2, Брајовић 4, Дошен.


Шапчани су вероватно имали лак посао против Дубочице у среду. Лесковчани су симпатична, добра екипа, но квалитетом и амбицијама недовољно близу Металопластици и зато је плави тим био апсолутни фаворит и верујемо освојио два бода. Једнако важан догађај за актуелног вицешампиона био је меч на Бањици где је Партизан дочекао Железничар из Ниша. Некадашњи тренер Металопластике Ђорђе Теодоровић, актуелни шеф у Нишу, могао је да помогне бившем клубу, као и актуелном. Победом у Београду, Железничар би остао у конкуренцији за позицију два, само победом, а Металопластика би запосела друго место и поново била први фаворит да га на крају освоји. Ниш је киксирао против Крагујевца на свом паркету чиме је значајно умањио шансе да се радује и приморан је да тражи успех и у Београду и у Шапцу. Реми је више одговарао Партизану због бољег међусобног односа са Шапчанима, док је победа Београђана њима задржала статус највећег фаворита за СЕХА место. Утакмица у престоници стартовала је сат и по времена раније, те су већ на поечтку свог дуела са Лесковчанима „пластичари“ знали исход. Победа је свакако важна.

До краја Металопластику очекује гостовање у Панчеву током викенда, не баш лако, али свакако уз улогу фаворита, дерби против Железничара у претпоследњем колу и гостовање шампиону у Новом Саду. У Нови Сад ће и Партизан.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa