Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
адамовић прецизан: фото с. с.

адамовић прецизан: фото с. с.

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

Још два кола мучења

Сва пажња на Мачви. Шапчани играју изузетно важан меч. Клуб као војска. Десет голова у два меча на домаћем терену. Провера младих играча
Шабачка Мачва поражена је од Војводине 5:2 на свом терену, Адамовић са пенала и Ортиз су ублажили још један убедљив пораз, а овдашњи клуб игра у наредном колу изузетно важан меч, можда и кључни у борби за опстанак. Победа је императив, сваки други исход значи крах. Једини проблем што се све ово, чињенично наведено, не односи на шабачки клуб, него њиховог ривала у наредном колу. Шапчани гостују на Бањици, екипи Рада која је игра одлично пролеће, њима је то већ заштитни знак сезонама у назад, но ипак је у зони испадања, уз бод мање од опстанка. У Супер лиги – супер забави, два кола пре краја, чак ни деветопласирани тим није обезбедио да не буде 15. после 38 кола, док се у три бода налази седам екипа. Интересантно да нема међусобних дуела угрожених и утолико је дуел на Бањици важан, али за Рад, за Мачву је мало шта важно, што се бодова тиче, већ дуго.

Мачва – Војводина 2:5 (1:3)
МАЧВА: Самуровић, Трипковић (Обровац), Суботић, Михајловић (Перић), Панић (Кнежевић), М. Мијаиловић, Ћирковић (Тримановић), Кочар, Адамовић, О. Мијаиловић (Ортиз), Сладојевић.
Стрелци за Војводину били су Немања Човић у шестом и 14. минуту, Дејан Зукић у 33, Вељко Симић у 73. и Момчило Мркаић у 75. минуту. Стрелци за Мачву били су Милош Адамовић у 45. и Ортиз у 85. минуту.


На половини сезоне Рад је имао само два бода више од Мачве, сада, два кола пре краја има 22 бода више. Напредак је имао четири бода више, а сада 25. Сигурно да су прелазни рок реализовали на бољи начин такмаци, имали предности, али и пре свега осам кола, Рад је имао десет, а Напредак девет бодова више.... било како било, Мачва води своје битке, испробава младе играче и тражи мотив у последњим утакмицама да бар не доживљава катастрофе као у две претходне у Шапцу. Недавно је прекинута сарадња са једним од чланова тренерског тандема, Славишом Јелићем, тим ће до краја предводити Словенац, некадашњи репрезентативац бивше југословенске републике, Алфред Јерманиш и то је једина извесност.

-Клуб је као војска, генерал је председник клуба, мајор је спортски директор, пуковник је тренер, десетар је капитен, а играчи су војска. Интерес клуба је да видимо на кога може да рачуна у следећој сезони. Ја сам ту у служби клуба и сваки став клуба ја ћу испоштовати – рекао је тренер Алфред Јерманиш.

После гостовања у Београду, Мачву још очекује меч на свом терену против још једног тима који се није спасао, Златибора, а онда бројни упити шта и како даље.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa