Инфо

13. мај 2021.13. мај 2021.
“Циљеви одрживог развоја-Србија-2030”
Стручни скуп Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог

“Циљеви одрживог развоја-Србија-2030”

У понедељак 10. маја одржан је у Београду Тематски скуп на тему “ Циљеви одрживог развоја-Србија-2030” у организацији Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог”, који има јасан циљ да покаже какву Србију желимо. Ово је један од првих у низу састанака који ће да покаже да је Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог алат реформским процесима који су започети у Републици Србији.
Учесницима се на самом почетку скупа обратила Гордана Чомић, министарка Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.” Дијалог служи да заједно нађемо јасан одговор који ће чути сви људи-како желимо да Србија изгледа 2030, колика да буде плата, колико насиља мање, колико чистог ваздуха, доброг земљишта, владавине права, независног правосуђа, колико да буде свега онога што ће живот који желимо да живимо учинити квалитетним”, рекла је између осталог министарка Гордана Чомић. Представљена је Агенда 2030 и њених 17 циљева одрживог развоја. У циљу реализације постављених циљева неопходна је континуирана сарадња државних органа и цивилног друштва у остварењу постављених циљева одрживог развоја.
Присутнима су се обратили и Франсоаз Жакоб, стална координаторка УН у Србији, проф, др Славица Ђукић Дејановић, саветница председнице Владе Републике Србије, Игор Мировић, председник Покрајинске владе Аутономне покрајине Војводине, представници Швајцарске канцеларије за сарадњу у Србији и Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, Наташа Драгојловић, кординаторка Националног конвента о Европској унији и Иванка Поповић, ректорка Универзитета у Београду.
Представљен је Извештај о остваривању циљева одрживог развоја и анализа стања у Републици Србији.
Тематском скупу присуствовао је и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.

Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa