Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Састанак руководства града са представницима”SBE Serbia”

У плану проширење производних капацитета

Град спреман за нове инвеститоре. Италијанска компаније „SBE Serbia“ планира проширење производње и отварање нових радних места. Шабац плодно тле за италијанске инвеститоре. Сарадња са локалном самоуправом
Проширење производних капацитета и обима посла италијанске компаније „SBE Serbia“ била је главна тема састанка руководства Града са Алесандром Весковинијем, власником “Vescovini Group“.
-Велико задовољство је што је господин Алесандро Весковини био у Шапцу. Он је имао одређене проблеме које није могао да реши претходних десет година, а као нова градска власт ми смо то одредили као приоритет и решили за шест месеци. Господин Весковини је изразио велико задовољство када је видео како се решавају проблеми у граду Шапцу и жели да прошири производњу и инвестира нових 20 милиона евра. Током сусрета је имао прилику да чује да град има партнерски однос са својом државом, те је замолио за координацију око пласмана на руско и белоруско тржиште. Као град смо заинтересовани за сарадњу, како би се већи број наших суграђана запослио, те са тим активностима идемо добрим путем ка Шапцу као граду будућности - поручио је градоначелник др Александар Пајић и нагласио да је током претходних шест месеци значајан број инвеститора изразио заинтересованост да послује у Шапцу.
-Имамо велики број домаћих и страних инвеститора који су купили земљиште у Северозападној индустријској зони. То је добра локација за фирме, јер нуди бројне могућности и прилику да град ради са својом државом. Ми смо један тим који прави добре резултате.
Италијанска компанија у Шапцу послује од 2013. године, а настала је са идејом да буде потпора фабрици „Фиат“ у Србији. Основна делатност „SBE Serbia“ је производња механичких делова за аутомобилску индустрију.

"Глас Подриња"


-Компанија у Шапцу тренутно запошљава 60 радника, али желимо да их у наредном периоду буде 200. Наша компанија има производе високог квалитета које пласирамо у Белорусију, на америчко и европско тржиште, захваљујући радницима који изванредно раде свој посао - рекао је Алесандро Весковини и нагласио да је да циљ састанка са градоначелником намера да настави пословање у Шапцу, проширење обима производње, уз подршку локaлне самоуправе и државе.

Имамо велики број домаћих и страних инвеститора који су купили земљиште у Северозападној индустријској зони. То је добра локација за фирме, јер нуди бројне могућности и прилику да град ради са својом државом. Ми смо један тим који прави добре резултате


-Не тражимо финансијску помоћ од Србије, желимо да инвестирамо и даље у своју производњу. До сада смо уложили 13 милиона евра у своју компанију. Потребна нам је подршка и сарадња са Републиком Србијом како бисмо расли и напредовали. Због тога се надам да ће нам Србија помоћи да пронађемо пут до новог тржишта. Захвалио бих се свима који су били део радног састанка, пре свега представницима града, градоначелнику Пајићу, јер смо имали прилику да изнесемо своје идеје и разговарамо о пројекту.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa