Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
Мачва инфо

Мачва инфо

ФОЛКЛОРНИ СУСРЕТИ

„Ђидо“ у Сарајеву

У Сарајеву су се представили играма из Мачве, Црноречја, Босилеградског крајишта, Шопским и Циганским играма, као и Чобанским тројним надметањем
Фолклорни ансамбл „Ђидо“из Богатића гостовао је прошле недеље у Сарајеву, где је учествовао на Илиџа Springfestu, на позив Културно уметничког друштва „Илиџа“ из овог града. То је био први излазак у овој години чланова прослављеног Фолклорног ансамбла из општине Богатић, преко границе. „Ђидо“ је иначе своје умеће приказао љубитељима фолклора широм државе и света, а освојили су и бројна признања.
У Сарајеву су се представили играма из Мачве, Црноречја, Босилеградског крајишта, Шопским и Циганским играма, као и Чобанским тројним надметањем.
Поред Фолклорног ансамбла „Ђидо“ и домаћина, наступило је још шест фолклорних ансамбала са простора Србије.

Мачва инфо


Наступ на овом фестивалу био је део традиционалне сарадње са Србима с друге стране Дрине


- Наступ на овом фестивалу био је део традиционалне сарадње са Србима с друге стране Дрине.
Домаћин се у слободном времену потрудио да свим учесницима фестивала покаже знаменитости и атрактивна места у Сарајеву и овој регији, као што су: Врело Босне, Башчаршија, Стара српска православна црква, место атентата на престолонаследника Франца Фердинанда..., каже уметнички руководилац Фолклорног ансамбла „Ђидо“ Милош Симић.

Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa