Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
фото: н. р. (ксс)

фото: н. р. (ксс)

КАЈАК: СВЕТСКИ КУП

Искуство за младе

Без А финала за два представника Шапца. Суботић и Лагунџић међу најмлађим учесницима. Надметање у три дисциплине. Једна медаља за Србију у Сегедину
Дан по окончању Европских доквалификација, стартовао је Светски куп на истом месту, мађарском Сегедину. Подмлађена репрезентација Србије освојила је само једну медаљу, додуше, најсјајнију, Милица Новаковић је постала шампион једноседа на 500 метара, док преосталих 16 репрезентативаца није досегло до победничког постоља.

Шабац и клуб „Зорка“ представљала су два такмичара, истовремено и једни од најмлађих у нашем националном тиму и Купу у глобалу. Победник Олимпијских нада претходне године, Брако Лагунџић наступио је најпре у једноседу на 500 метара где је изборио место у Б финалу, тамо био трећи (1:4543), укупно 12. на Светском купу, да би се борио на истој деоници и у четверцу који су, уз њега, чинили: Торубаров, Драгосављевић и Џомбета. Квартет је такође стао у Б финалу. Укупно 16. позиција (1:26,24 – време у Б финалу).

Михаило Суботић је са Холпертом, после доквалификација, веслао на 1.000 метара и на Светском купу. Такмичење су окончали на другом месту у Б финалу, седмом укупно. Време последње трке 3:19,31.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa