Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
фото: н. р. (ксс)

фото: н. р. (ксс)

КАЈАК: ЕВРОПСКЕ ОЛИМПИЈСКЕ ДОКВАЛИФИКАЦИЈЕ

Суботић без Олимпијских игара

Седмо место у финалној трци доквалификација недовољно за пласман у Токио. Мађари доминирали од старта трке. Шапчанин сигурно на неким од наредних Игара. На Светском купу два такмичара из Шапца
Млади Михаило Суботић, шабачки кајакаш, сигурни смо, имаће искуство наступа на Олимпијским играма, време ради за њега и реалне су шансе да буде у Паризу 2024. године, али нажалост, у Токију овог лета неће га бити.

Начинили су он и знатно искуснији Ервин Холперт велико изненађење пласманом на Европске доквалификације победивши чувенио тандем Зорић – Томићевић у националним квалификацијама, успели су да уђу финале као другопласирани у својој квалификационој групи у Сегедину, чиме су потврдили да припадају светском врху, да би поклекли у финалу које је било изузетно јако. Читаву деоницу гледали смо изванредан мађарски тим (Беке и Варга), апсолутно заслужено, учеснике Олимпијских игара. Време од три минута и 33 секунде донело је српском тандему седму позицију. Победници су били бржи непуних 12 секунди. Финале је било спорије у односу на полуфинале, о чему сведочи податак да би време члана клуба „Зорка“ и кајакаша из Бездана забележено у полуфиналу било довољно за прву позицију у финалу.

Подсећамо, Суботић још ове године има право да наступа и у категорији млађих сениора, те је он још увек будућност и садашњост српског кајака. Олимпијски програм кајака се мења од Игара до Игара, упитно је шта нас чека за три године у Француској, али репрезентативац из Шапца је свакако један од озбиљних кандидата да путују у Париз 2024. године. Један од, не и једини из нашег града, има их бар четири или пет.

Шабац ће на далеком истоку представљати Милан Ђенадић, некадашњи кајакаш, данас тренер у клубу и репрезентацији. Његов пулен Страхиња Стефановић изборио се за место у једноседу на 200 метара у царској престоници.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa