Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
Представљен план изградње
ПРОЈЕКАТ РЕГИОНАЛНЕ КОМУНАЛНЕ ДЕПОНИЈЕ У УБУ

Представљен план изградње

Као што је то и раније договорено, трансфер станица и рециклажно двориште биће изграђени на територији општине Осечина, где ће се вршити селекција отпада. Након ове фазе отпад ће се даље транспортовати до Регионалне депоније у Убу. Свака општина добиће канте за селекцију комуналног отпада и најмање по један камион за транспорт отпада. Обавеза локалних самоуправа је да определе локацију за изградњу рециклажног дворишта и решавање имовинских односа
У среду 12. маја, oдржан је састанак у општини Крупањ на тему даљих активности везано за реализацију Пројекта регионалне комуналне депоније у Убу. Састанку су присуствовали начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, председници oпштина Крупањ Иван Исаиловић, Љубовија, Милан Јовановић, Мали Зворник Зоран Јевтић, Осечина Никола Томић и директор предузећа “Еко-Тамнава“д.о.о Зоран Петровић са сарадницима.

Наредни састанак планиран је да се одржи у Осечини. Почетак радова очекује се у четвртом кварталу 2021. године, а завршетак до краја 2023. године


Председницима општинa представљен је План за изградњу Регионалне депоније “Каленић“ Уб и планиране активности за реализацију овог капиталног пројекта. У претходном периоду урађена је Студија оправданости за општине које учествују у пројекту. Град Лозница је такође укључена у пројекат, али ће наступати самостално, односно комунални отпад са подручја града Лознице возиће се директно на депонију “Каленић“. Као што је то и раније договорено, трансфер станица и рециклажно двориште биће изграђени на територији општине Осечина, где ће се вршити селекција отпада. Након ове фазе отпад ће се даље транспортовати до Регионалне депоније у Убу. Свака општина добиће канте за селекцију комуналног отпада и најмање по један камион за транспорт отпада. Обавеза локалних самоуправа је да определе локацију за изградњу рециклажног дворишта и решавање имовинских односа. На састанку је предложено да рециклажна дворишта буду прављена типски у свим општинама и идентично опремљена. Овим се постиже уштеда у трошковима израде пројектне документације.
Наредни састанак планиран је да се одржи у Осечини.Том приликом биће приказана видео презентација овог пројекта, са детаљним објашњењем о начину прикупљања отпада, од примарне селекције у домаћинствима до крајњег одредишта Регионалне депоније. Почетак радова очекује се у четвртом кварталу 2021. године, а завршетак до краја 2023. године.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa