Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
СПОРТ: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

Успех за успехом

Успеси рукометашица, рукометаша, ватерполиста, фудбалера и других младих спортиста из нашег града у колективним спортовима
Мај и јун су месеци када се воде одлучујуће борбе у већини колективних спортова, не само на нивоу сениора, већ и међу млађим узрасним категоријама. Шабачки клубови су углавном амбициозни, а много важније је да те амбиције прате и досадашњи резултати. На регионалном нивоу су без премца, а желе да доминацију остваре и на државном.

медицинар (фото: фб страна клуба)


Медицинар шампион
Медицинар много пажње поклања школи клуба, на сениорском нивоу изданци су показали да имају велику рукометну будућност, а високе амбиције три генерације очекују и на националном нивоу. Играчице рођене 2005. године и млађе освојиле су титулу на нивоу централне Србије, победивши велику Наису у финалу. Током сезоне су биле боље од Бекамента, Металца, радничког...Наредни изазов је Првенство Србије почетком јуна у Врњачкој Бањи. Екипу је водио Владимир Павловић, уз асистенцију Сандре Колаковић.
Млађе колегинице, рођене 2007. године и касније, током викенда играју државно првенство свог узраста у Београду. Налазе се у групи са Лакијем из Црвенке и сурчинским Тауруном. Победник групе ће се пласирати у полуфинале.

металопластика (фото: фб страна клуба)


Металопластика без премца
Велику будућност наговештава и Металопластика. Момци рођени 2004. године и млађи једни су од претендената за националну титулу, а снагу су демонстрирали у Лиги централне Србије где су моћно освојили титулу без пораза. Слога, Млади Радник, раднички, Смедерево, Мокра Гора, Жлезничар, Топличанин нису имали снаге да се супротставе изабраницима Миодрага Кажића.
Крајем маја у Аранђеловцу је државно првенство где „плави“ циљају титулу.
Подсећамо, још раније, кадеткиње ЖКК Дуга пласирале су се у Квалитетну лигу Србије, а до највишег ранга су сигурно стигли и омладици ФК Мачва.

вк шабац (фото: фб страна клуба)


Ватерполисти у финалу Региона
Момци из Ватерполо клуба „Шабац“, рођени 2006. године, све су изненадили освајањем другог места у Купу Србије током раног пролећа, а сада тај резултат теже да понове и на државном првенству. Први кораци су више него успешни. Екипа Шабац 1, предвођена Мирославом Петровићем и Игором Јовановићем пласирала се у финале региона освојивши сигурно прво место на полуфиналном турниру. Победе 13:9 и 21:4 говоре о доминацији.
Шабац је имао и другу екипу, тренер Личанин, уз асистенцију Мандића и Михаиловића, сачињену од играча 2007. и 2008. годиште која се није пласирала даље, док ће место на финалу региона имати Ваљево. Најбоље у региону очекује место на финалном турниру државног првенства.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa