Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
Тара и “Асолуте” заблистале у Новом Саду
НОВЕ МЕДАЉЕ ЗА ШАБАЧКИ БАЛЕТ

Тара и “Асолуте” заблистале у Новом Саду

“Асолуте” су, на свом првом такмичењу, одиграле две кореографије за два злата. Дуња Нешић је освојила бронзу у категорији јуниора, као и Тара, која се са 17 година такмичила у сениорској конкуренцији у којој је наступило око 400 такмичара. Њих две заједно, у дуету, су освојиле злато
Навикла је Тара Цветковић Шапчане да се са сваког такмичења врати са неком медаљом. На новосадском “Спринг фесту”, одржаном у недељу, заједно са својим малим “Асолутама” балетске школе из Абрашевића, освојила је укупно пет медаља: три златне и две бронзане.
“Асолуте” су, на свом првом такмичењу, одиграле две кореографије за два злата. Дуња Нешић је освојила бронзу у категорији јуниора, као и Тара, која се са 17 година такмичила у сениорској конкуренцији у којој је наступило око 400 такмичара. Њих две заједно, у дуету, су освојиле злато. Тара је понела и награду за најемотивнији наступ.
-Када сам видела да ће овогодишњи “Спринг фест” бити одржан у оном формату као што је то било и ранијих година, одлучила сам да се пријавим, заједно са “Асолутама”. На њих, у просторијама “Абрашевића”, већ три године преносим знања и искуства о балетској уметности, која сам ја стицала у “Лују Давичу” у Београду. Тих десетак девојчица су изузетне у игри, знању и понашању, истиче Тара.
Александра, Хелена, Лара, Лена, Каћа, Теодора, Јелена, Петра, Милица и двема Ленкама, узраста су од четири до седам година, док је тринаестогодишња Дуња нешто старија. Тара каже да све подједнако добро изграју.
-Изузетне су када глуме. Никада се не жале на умор док понављамо кореографије. Музика и љубав према балету и уметности им не дозвољавају да се зауставе. На такмичењу су им родитељи били фантастична подршка. Иако су знали да због мера не могу бити у публици кренули су у Нови Сад да са осмехом бодре своје мале балерине, не скривајући понос што оне уопше учествују у овој манифестацији, наводи Тара.

Интернационално такмичење
“Спринг фест” је интернационално плесно такмичење, које је ове године окупило више од 800 извођача. Афирмишу младе играче и кореографе, а у жирију су еминентни стручњаци у области балетске уметности, педагози, кореографи... Организује у више дисциплина и за све узрасте, од најмлађих до најстаријих.


За своје балерине и себе припремила је укупно пет кореографија. Две нумере су деца играла у категорији мини – група и мини – мала група. Дуња је имала соло у групи јуниора, док се Тара први пут такмичила соло у сениорској конкуренцији. Такође, њих две су одиграле и дует у јуниорској конкуренцији.
-Нас 13 дошло је да се бори из малог Шапца са великим плесним студијима. Један од њих је домаћин “Импулс”, кроз који је прошло хиљаде играча и који је од 1994. године присутан на свим светским сценама и такмичења и освојио је мноштво трофеја. Пресрећна сам и препоносна на дивне балерине и велики успех који смо постигле, на радост које су донеле у своја срца и свој град, каже Тара и изражава велику захвалност “Абрашевић” који подржава балетску уметност, а чије име су прославиле и у овој уметности.
Такође, Тара истиче и да огромну подршку има од своје Средње пољопривредне школе и разредној Весни Игњатовић Обреновић, који су поносни на сваки њих успех.
На истом такмичењу прошле године, Тара и Дуња су освојиле по злато у соло наступима, као и злато у Дуету. Тара је и тада понела награду за најемотивнији наступ.
М.М.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa