Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Вртић „Чигра“ обележио 16. рођендан

Као друга кућа

Вртић „Чигра“, 12. маја, обележио је 16 година постојања и рада. Тренутни обухват око деце 150 узраста од 9 месеци до 5 година. О малишанима брине 10 васпитача. У плану рад у две смене
Шабачки приватни вртић „Чигра“, 12. маја, обележио је 16 година постојања и рада. Током овог периода бројне генерације малишана руководство и васпитачи увели су у свет другарства и образовања. Од првих корака, научених речи до данас, протекло је време, али су сећања и емоције остале.
-Прошло је доста времена од оснивања вртића. То видимо по деци која су сада већ на факултету. Они су сада већ одрасли и зрели људи. Ускоро ће и њихова деца бити део „Чигре“. Ипак, када се осврнемо, тај период је пролетео - каже Рада Дабић, власница.

"Глас Подриња/Вртић Чигра"


-Чувамо фотографије свих малишана, али како смо почели изгледа да ће планирани простор бити мали и да ћемо морати да проширимо наш мали музеј - истиче уз осмех Рада.
Идеја је да се сећања на детињство сачувају, јер како каже бројни су они који се враћају у свој „омиљени вртић“.
-Нека деца су веома везана за нас, иако су средњошколци. Дођу да се јаве, неки желе да буду укључени и даље. Трудимо се да им „Чигра“ остане у лепом сећању.
Напомиње да је тренутни обухват око деце 150 узраста од 9 месеци до 5 година, подељених у пет група, а о њима свакодневно брине 10 васпитача.
-Наша предност је то што имамо сопствену кухињу, велико двориште и што су деца напољу, а безбедна су. Два пута недељно малишани имају спортић и активни су. Развијају моторику и вештине. Често их водимо на излете, посебно Соко град, јер имамо одличну сарадњу са Епархијом шабачком. Учествујемо у карневалима, што је посебан доживљај за њих.
Уз поштовање свих препоручених мера заштите током пандемије вртић није забележио појаву корона вируса у установи, на шта су посебно поносни. Наводе да су се и родитељи, уз запослене придржавали прописаних против епидемијских савета, те су малишани неометано долазили свакодневно у времену када је рад био дозвољен.
-Завод за јавно здравље нам је веома помогао. Поштујемо њихове препоруке. Водимо рачуна о свему, али не само сада, то нам је обавеза. Сва деца су била здрава и то је веома значајно за нас.
За почетак јуна планирано је да „Чигра“ ради у две смене, односно да радно време буде продужено. Проширење обухвата деце и корекција радног времена условљена је потребама и већим интересовањем родитеља.
-Наш вртић ускоро почиње да ради продужено радно време, сваким даном до 21 сат, а радимо и суботом. Драго нам је што су људи препознали „Чигру“ као место где могу да оставе своје дете и што долазе на основу препоруке. Имамо и малишане који нису из Шапца- додаје Рада.
-Странци се често одлуче да децу упишу у наш вртић. Морам да истакнем да се деца брзо прилагоде и да се не види разлика да ли су из Шапца, Русије, Турске, Италије, Америке. Са другарима уче српски и друже се. Веома су сложни и вртић им је као друга кућа. Овде проводе значајан део дана, те смо као породица.
У кругу пријатеља је вртић прославио рођендан. Уз пригодан програм, слављеничку торту и песму малишана додељене су захвалнице.
-Захвалила бих се свима који су увеличали наш дан, а посебно садашњем градоначелнику који је први градоначелник који је дошао у нашу установу - закључила је Рада Дабић.
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa