Инфо

20. мај 2021.20. мај 2021.
Waslaviju трка „Berdi“
ДРУГИ ТРКАЧКИ ДАН НА ХИПОДРОМУ У БОГАТИЋУ

Waslaviju трка „Berdi“

Прво „мртва трка“ Colorada и Ankare, а потом у четвртој трци „Шабачки галоп“, пад џокеја Николића са Ramone, срећног краја. На крају у трци „Берди“, категорије два на 1.600 метара за четворогоде и старије коње славили Шендековићи, власници победничког Waslavija
Победнички пехар и највећа новчана награда, отишли су у руке младе власнице Waslavija Нике Шендековић, у трци „Берди“на 1.600 метара, категодије два за четворогоде и старије коње. У седлу победника, Waslavija био је Глоговац, другог тркачког дана одржаног на хиподрому у Богатићу, прошле недеље, поново без публике, због строгог придржавања утврђених мера изазваних деловањем корона вируса. Waslavi је овог пута демонстрирао своју супериорност, а другим местом морала је да се задовољи Lullaby, петогода кобила, која је наступила после дужег времена из Коњичког клуба „Шендековић“. Као и победник у тренингу је код Бојана Шендековића, вишеструког најбољег тренера Србије.
Треће место освојила је Wizardess са Нађем.

У првој трци овог дана (Shark gym) категорије пет за двогоде коње без победе на 1.100 метара водила се до краја неизвесна борба између Colorada и Ankare. И судијски жири, после прегледавања снимка није могао да се одлучи те је овај „двобој“ означио као „мртва трка“и у победничком падоку су се нашли заједно Colorado, кога је јахао Љубомировић ( Коњички клуб „Шендековић“) и Ankara са Гнесијем у седлу, власништво Милоша Адамовића.

Треће место освојила је Magical Kisss са Глоговцем.

Друга трка „Мачва“ за четворогоде и старије коње на 1.400 метара, припала је Iron Boy са искусним Тиком Вујковићем у седлу, власништво Крајчиновића. Други на циљ стигао је Al Capone са Гнесијем, власништво Ашковића. Трећи је стигао старији али веома искусан Ogon у чијем седли је био Милојевић, власништво истоименог Коњичког клуба.

Трећа трка овог дана „Дом здравља Богатић“, хандикап три за трогоде и старије коње на 1.400 метара припала је кобили Sensation, веома стабилне форме, коју је исказала и недавно у Шапцу. У њеном седлу је био Љубомировић, а долази из Коњичког клуба“Шендековић“

Наредна, четврта трка овог дана под називом „Шабачки галоп“, категорије четири за трогоде коње, без пласмана у Груп и Листед тркама на 1.600 метара, припала је кобили Babajaga са Гнесијем у седлу, власништво Белмина Сејдовића. Други на циљ стигао је Valentin кога је јахао Милојевић, власништво Саше Марковића, а треће место је освојила Cuckoosingagain са Љубомировићем, власништво Бранислава Ракића. Ова трка остаће запамћена и по паду џокеја Николића са Ramone у финишу трке. На срећу све се добро завршило, захваљујући и брзој интервенцији дежурне службе хитне помоћи Дома здравља Богатић.

У својој изјави после свих пет трка, овог другог дана на Хиподрому у Богатићу, заменик председника општине Богатић Теодор Теодоровић изражава уверење да ће преосталих четири тркачка дана на овом спортском објекту организовати са верном публиком.
Љ. Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa