Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Очекујемо да се поштују законски прописи РС

У Градској кући протеклог петка оржана је четврта седница Савета за екологију и зелену економију града Шапца. Усвојен је записник са претходне седнице и разматран извештај о досадашњем раду формираних радних група за туризам и решавање паса луталица. Такође, дискутовано је о управљању комуналним отпадом, што је значајна тема за заштиту животне средине, с обзиром да дивље депоније у великој мери утичу на здравље становништва.

- Разматрали смо и проблем зелене економије и одрживог развоја. Представили смо позитиван пример циркуларне економије и одрживог развоја компаније Комекс. Отпадне материје које се емитују током процеса производње не морају да се одлажу на постојеће депоније, у водотокове или пољопривредно земљиште. Желимо да се поштују законски прописи РС и да се учини позитиван помак у пословању свих компанија у Шапцу. Очекујемо да ће у будућности бити реализовано комбиновано компостирање зеленог отпада и муља из постројења за пречишћавање отпадних вода, рекао је др Дејан Павловић, одборник у Скупштини Града.

На Отвореним вратима, која је Савет за екологију и зелену економију града Шапца први пут одржао 20. Априла, суграђани су имали прилику да изнесу своје сугестије и примедбе.

- Углавном су се жалили на загађеност ваздуха који потиче од индустријских постројења и буку коју производе приватне фирме. Савет је на другој седници донео 32 мере за смањење честичног загађења ваздуха, а у наредном периоду позабавиће се и другим темама, истакла је Мина Мијаиловић, председница Градског одбора Европске зелене партије.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa