Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Знање о прошлости за будуће прилике
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ ЗА ОСНОВЦЕ У ЛАЗИНОЈ

Знање о прошлости за будуће прилике

Основна школа ,,Лаза К. Лазаревић” била је домаћин овогодишњег Републичког такмичења из историје за ученике осмог разреда. На Такмичењу које је организовало „Друштво историчара Србије“, је учествовало 240 ученика и 200 професора историје из целе Србије. Свечаном отварању републичког такмичења присуствовао је и градоначелник Шапца др Александар Пајић.

,,Као Град смо поносни што наши ученици постижу врхунске резултате на свим такмичењима основних и средњих школа. Данас су Град Шабац и Основна школа ,,Лаза К. Лазаревић“ домаћини Републичког такмичења из историје за основце. Ви сте будућност нашег друштва, његова нада у боље сутра. Познато је да историчари памте оно што други заборављају, зато се надам да ће сви учесници из Шапца понети само лепе успомене! Ми ћемо наставити да улажемо у образовање јер је то наша обавеза, залог за даљи просперитет заједнице”, рекао је градоначелник Пајић и пожелео срећу свим такмичарима и њиховим професорима.

,,Они који не остваре жељене резултате, нека наставе да улажу у себе и прошире своја знања за будуће прилике”, додао је Пајић.
Sabac.rs

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa