Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Пројекти Спортског савеза Шапца

Промоција рекреативног спорта

Афирмација спорта међу различитим популацијама. Истицање значаја спорта за здравље дама. Измене модела Сеоских спортских игара, сада у сарадњи са Спортским савезом Србије
Спортски савез Шапца током ове године реализује три важна пројекта из области рекреативног спорта која имају за циљ афирмацију свих бенефита аматерског надметања и физичке активности у различитим циљним групама.

Пројекат “Спорт у полицији” већ је у процесу реализације. Циљ је укључивање припадника полиције у спортске активности. Они се надмећу у пет спортова: малом фудбалу, одбојци, баскету три на три, џудоу и атлетици. Превиђена су надметања на три нивоа: окружном, регионалном и републичком.

-Ми смо именовани за организаторе на подручју Полицијске управе Шабац која обухвата седам полицијских станица. Први круг смо организовали 15. маја где су полицијаци надметали у баскету, Шабац је угостио одбојкаше и атлетичаре. Мали фудбал је заказан за 29. мај, док заинтересованих за џудо није било. Најуспешнији су се пласирали на регионални ниво. Такмичења су заказана за јул у Ужицу, а средином седмог месеца је финале државе у Београду - истакао је секретар Спортског савеза Шапца Дејан Поповић.

Традиционалне Сеоске олимпијске игре, осмишљене као начин промоције спорта на сеоском подручју, ове године су претрпеле модификацију. Овог лета то су Сеоске спортске игре Спортског савеза Србије и биће у измењеном формату. Уместо три, тарајаће један дан, а биће организоване 27. јуна у дворишту Основне школе “Стојан Новаковић” на Летњиковцу.

Тренинзи су бесплатни, сваки је допринос здрављу, биће извођени у сали Соколског дома, уторком и четвртком од 18 до 19 часова у наредних 50 недеља


-Предвиђено је десет дисциплина, од чега три спортске (мали фудбал, одбојка, шах) и седам такозваних традиционалних. Пријаве је поднело шест месних заједница. Право учешћа имају искључиво житељи сеоских месних заједница и највише у тиму може бити 20 чланова, међу којима најмање пет припадница женског пола. Лекарски преглед је обавезан и на дан почетка сви учесници доносе личне карте где се проверава место пребивалишта - приближио је координатор Спортског савеза Милош Митровић.
“Буди здрава и вежбај са нама” је трећи пројекат чија реализација стартује ускоро, а намењена је лепшем полу свих узраста уз идеју указивања на значај физичке активности. На бесплатној едукацији на Факултету за спорт у Београду, две особе, Сања Мишчевић и Драгана Алимпић добиле су звање тренера фитнеса који ће у наредних 50 недеља реализовати фитнес часова за даме.

-Тренинзи су бесплатни, сваки је допринос здрављу, биће извођени у сали Соколског дома, уторком и четвртком од 18 до 19 часова у наредних 50 недеља, односно до маја 2022. године. Сви заинтересовани могу се пријавити било Спортском савезу или контактирати Сању или мене - рекла је инструкторка Драгана Алимпић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa