Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Павле Поповић

Павле Поповић

БРАЋА ПОПОВИЋ

Понос ОШ “Николај Велимировић” Шабац

Време дигитализације одузело је чар прелиставања школских дневника, али то време није далеко за нама. Није необично да се на њиховим страницама понове иста презимена деце различитих генерација. Поверење родитеља и квалитетан партнерски однос између њих и свих учесника у образовању детета сигурно је тежња сваке данашње основне школе. У таквој атмосфери дете је на сигурном и правом путу важног дела свог одрастања. Стога поверење исказано уписивањем другог, трећег детета из једне породице у исту школу није необичан корак. Oно што није уобичајено и што није реално очекивати је да деца, иако су из исте породице, буду подједнако успешна. У ОШ “Николај Велимировић” и ове необичности су могуће.

Петар Поповић


Пример за то су браћа Петар и Павле Поповић, који нижу успех за успехом у различитим областима. Само у маја су освојили две награде на државним такмичењима.

Петар, ученик седмогразреда је веома успешан на такмичењима из математике, физике, спорта. Наставио је низ изузетних резултата, које је започео још у нижим разредима и сада је међу изузетном селекцијом седмака освојио другу награду на 54. Државном такмичењу из математике. Довољно је рећи да су у конкуренцији били најбољи ученици Математичке гимназије и осталих специјализованих одељења за математику, најбољих гимназија Србије, па да схватимо колико је велики успех овог младог момка. Петар се вредно спрема и за Државно такмичење из физике.

Наш четвртак Павле, дечак ведрог духа, изузетних способности, омиљен међу вршњацима, кренуо је батиним стопама за освајање државних награда. На Републичком првенству из атлетике, освојио је прво место и златну медаљу из дисциплине бацање вортекса.

Можемо само да будемо поносни на овакве ђаке, пожелимо им успех у будућем раду и да се надамо да ће странице наших дневника испуњавати имена овако сјајне деце.
КОЛЕКТИВ ОШ ”НИКОЛАЈ ВЕЛИМИРОВИЋ “ШАБАЦ

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa