Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Школа у новом руху
Основна школа „Мајур” Мајур

Школа у новом руху

Посао је завршен, сан се полако остварује. Једино што нас спречава да врата наших нових зграда широм отворимо за све заинтересоване јесте измењена стварност о којој смо причали на почетку. Надамо се да ће следећа школска година донети преко потребан повратак нормалном животу свима. За нас то значи и увођење једносменског рада, двориште и ходници пуни деце и њиховог смеха, али и уживање у бројним спортским активностима у новој лепој спортској сали
Стварност коју живимо мало више од годину дана изменила је наше погледе на заштиту здравља, свет, учење, дружење и све оне ситнице које су нам тако пуно значиле. Док смо се привикавали на маске, дистанцу, наставу на даљину, учили себе и друге дигиталној писмености, наша школа доживљавала је ренесансу.

Сто тридесет четири године постојања дочекала је у потпуно новом руху – како и доликује овом „скромном” јубилеју.

С поносом вам представљамо пројекат који су мештани Мајура, бивши и садашњи ђаци школе, као и сви запослени у њој, дуго чекали. Сан се, после више деценија, остварује.
Од далеке 1887. године када је скромно почела са радом, преко бурних дешавања у 20. веку и свакаквих ратова, пожара и поплава, до реновирања почетком 21. века – ОШ „Мајур” коначно постаје понос овог места и свих који су са њом повезани.

Прошлог пролећа, почела је реконструкција постојећих објеката, надоградња целог једног крила школске зграде, али и изградња фискултурне сале – која је била неопходна за нормално функционисање спортских активности ученика.

Ново пролеће је пред нама, као и нова школа. Већ са улице, случајном пролазнику пажњу ће привући нова ограда, фасада, дограђен спрат на постојећем приземном крилу зграде и, мало заклоњена од првог погледа, фискултурна сала, која је повезана са школском зградом ходником. Када се уђе у двориште, поглед се заустави на уређеним теренима (малом и великом), који сада не заостају за теренима великих градских школа.

Оно што зидови скривају од знатижељних погледа, јесте реновиран унутрашњи школски простор: кабинети, канцеларије, продужени боравак. Много светлости, топле боје и кабинети опремљени различитим наставним средствима која прате потребе савременог доба дигитализације.

Посао је завршен, сан се полако остварује. Једино што нас спречава да врата наших нових зграда широм отворимо за све заинтересоване јесте измењена стварност о којој смо причали на почетку. Надамо се да ће следећа школска година донети преко потребан повратак нормалном животу свима. За нас то значи и увођење једносменског рада, двориште и ходници пуни деце и њиховог смеха, али и уживање у бројним спортским активностима у новој лепој спортској сали!

У тренутном недостатку бољег начина да вам се похвалимо лепотом наше школе, остављамо вам фотографије да у њима уживате! До скорог виђења у бољим условима, останите нам здрави и насмејани!
Слађана Поповић, наставник српског језика

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa