Инфо

6. октобар 2011.6. окт 2011.
РАЗГОВОР СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА, МИЛВАНОМ КОВАЧЕВИЋЕМ

МАЛА ОПШТИНА ВЕЛИКИХ МОГУЋНОСТИ

На територији општине Љубовија доста се улаже у инфраструктурне пројекте и то у водоснабдевање, изградњу колектора отпадних вода и асфалтирање путева. Санирају се последице прошлогодишњих поплава. Потписан уговор о изградњи 17 мини хидроелектрана и изградњи соларних панела. Подршка воћарима при набавци садног материјала
Општина Љубовија је брдско планинско подручје у западној Србији на граници са Републиком Српском и простире се на површини од 356 километара квадратних и представља центар Азбуковачке регије. Према последњем попису општина Љубовија има око 17.000 становника, док је тај број 1961. године достизао 25.000. Знатан број одселио се у Мачву, Срем, подручје Ваљева, Новог Сада, Београда и других градова. Највеће место је Љубовија са око 5.000 становника и 26 мањих села од којих су највећа Црнча и Врхпоље.
- Што се тиче развојних пројеката у овој години код НИП смо конкурисали са 17 пројеката, од којих ниједан није одобрен, што у знатној мери успорава развој овог краја. Веома смо незадовољни третманом од стране НИП што нисмо наишли на подршку у реализацији пројеката. Ове године смо били фокусирани на реализацију три пројекта из области водоснабдевања, као и одвода отпадних вода. Планирамо до краја године завршимо један део централне водоводне мреже дужине два километра ради снабдевања насеља Читлук пијаћом водом и изградњом колектора отпадних вода дужине један километар. Такође, планирано је да се приведе крају и пројекат главне улице, навео је председник општине Љубовија Милован Ковачевић.
Крајем 2010. године општина Љубовија имала је великих проблема проузрокованих поплавама, што их је у великој мери омело у реализацији развојних пројеката, јер су доста средстава морали да уложе у санацију. Штету је претрпело око шест стотине домаћинстава, а процењена штета кретала се око 115 милиона динара. У ту сврху Влада Републике Србије и ресорна Министарства издвојили су око 20 милиона динара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa