Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Заједничка визија уређене државе
ПАРТНЕРСТВО ИЗМЕЂУ ЗАЈЕДНО ЗА СРБИЈУ И ОПСТАНКА

Заједничка визија уређене државе

“Заједно са свим овим организацијама ми смо успели да успоставимо политичке структуре у 60 градова и општина у Србији. ” рекао је Небојша Зеленовић, председник ЗЗС. “Све што се догодило у претходних годину дана показало је ко је у овом граду имао визију како град треба да изгледа у будућности, ко је имао реалан план и програм и људе који су могли то да реализују” истакао је Срђан Митрашиновић, представник ГГ “Опстанак”
Странка Заједно за Србију и Група грађана “Опстанак” постигли су споразум о партнерству. Сарадња представља проширење “Зеленог договора за Србију” који је до сада окупљао 25 политичких организација из целе Србије.

-Заједно са свим овим организацијама ми смо успели да успоставимо политичке структуре у 60 градова и општина у Србији. Први корак у нашем окупљању била је политика три тачке. Она значи нове људе у политици, позиционирање Србије на Западу и укључивање и демократизација процеса решавања питања Косова и Метохије. На темељима те три тачке ми смо развили партнерства са 25 организација из целе Србије. Очекујем да ћемо током месеца јуна формализовати сарадњу усвајајући политички програм “Зеленог договора за Србију” и формирајући једну нову политичку понуду у Србији, рекао је председник ЗЗС Небојша Зеленовић.

Срђан Митрашиновић, представник ГГ “Опстанак” истакао је да су две политичке организације урадиле велику ствар и показале одговорност и спремност да се договоре око кључних питања.

-Давање одговора на та кључна питања омогућиће да ово друштво успостави један нормалан систем у ком људи од свог поштеног рада могу да живе пристојно. Данас постоје две стране - они који подржавају политику актуелне власти и они који је виде као лошу. Наше организације виде да та политика није добра и свесни смо да је нужно да се успостави систем који ће свим људима дати једнаке шансе и једнако их третирати. Мислим да је ово почетак формирања једне локалне платформе, којој ће се, верујем, прикључити и друге опозиционе организације и да ћемо врло брзо понудити озбиљну алтернативу власти на локалу која је лоша и која као таква не може дуго да потраје, рекао је Срђан Митрашиновић.

Небојша Зеленовић је навео да већ остварују сарадњу са Демократском странком, Странком слободе и правде, Покретом слободних грађана, Не давимо Београд, са којима су заједно радили на платформи за изборне услове. Сматра да су предизбори у опозицији пут да се дође до нових људи и нових програма који сада недостају да би велики број грађана учествовао у изборима.

-Наша идеја је да се предизбори прво десе у Београду, да на њима можемо да проверимо различите кандидате опозиције за градоначелнике и носиоце листа. Након тога треба да покушамо да дођемо до једног, два или више заједничких носилаца листа. Тако би могли да дођемо и до предизбора за председничког кандидата, рекао је Небојша Зеленовић.

Срђан Митрашиновић је истакао да су “Опстанак” и ЗЗС успоставили договор о сарадњи и да се не припајају странци. Сматра да је сарадња природна и да имају заједничку визију уређене државе и друштва.

-Све што се догодило у претходних годину дана показало је ко је у овом граду имао визију како град треба да изгледа у будућности, ко је имао реалан план и програм и људе који су могли то да реализују. Разговарали смо о сарадњи на свим нивоима и верујем да ће ускоро уследити локална платформа и да ћемо нашим суграђанима, али и грађанима Србије моћи да покажемо како та политика изгледа у реалном животу и како решава њихове проблеме, рекао је Срђан Митрашиновић.
М.М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa