Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Препознавање у акцији
ОЗВАНИЧЕНА САРАДЊА ЗЗС И ПРИЛИКЕ

Препознавање у акцији

Странка Заједно за Србију и ГГ Прилика од уторка званично сарађују. Окупио их је политички програм на ком је ЗЗС радила претходних пет месеци заједно са 30 организација из целе Србије. ГГ Прилика постала је део те групације у чијем темељу се налази политички програм Зелени договор за Србију.

- Желимо да отворимо простор за нове људе у политици, да чврсто позиционирамо Србију на Западу и да, као озбиљна политичка организација, имамо одговоре на сва питања. Нећемо да ћутимо. Програм Зелени договор за Србију окупља различите организације из целе Србије које ће своју сарадњу озваничити 06. јуна. Тог дана, у Београду ћемо потписати уговор о сарадњи и успоставити нову, отворену грађанску платформу под називом Акција, истакао је Небојша Зеленовић, председник странке ЗЗС.

Зеленовић је позвао све грађане и политичке организације да се прикључе и да заједно раде на томе да у Србији циркуларна економија уместо линеарне доживи свој пуни процват, да сваки град има своје постројење за пречишћавање отпадних вода као што има Шабац и решен проблем чврстог отпада, да се грађанима омогући да се греју на квалитетнији начин и мање загађују животну средину, да имају конкретна решења у вези са образовањем, лечењем, културом и пољопривредом.

Према речима Милутина Станковића, Прилика се формирала са идејом да се окупи не не око некога, него око нечега.

- Препознали смо се у платформи Акција, с обзиром да имамо исте идеје. Оно што је важно и ново на нашој политичкој сцени је понуда у вези са предизборима који би требало да се десе унутар опозиције, јер сматрам да је то простор да се нови људи јавно искажу своје идеје, а са друге стране, да се и нама, организацијама које смо у самом свом формирању и организованости мање од странке Заједно за Србију прилика да будемо у равноправном односу када је у питању капамања и представљање нашег програма.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa