Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Централна свечаност  у Глушцима
ОСАМ ДЕЦЕНИЈА ОД ПОЧЕТКА УСТАНКА У СРБИЈИ

Централна свечаност у Глушцима

Руководство општине је упознато са одлуком да се централна манифестација за Западну Србију организује 29. јуна 2021. године на спомен комплексу “Бубања”, у Глушцима. У разговорима је учествовао и Миољуб Јосиповић председник Општинског одбора СУБНОР-а Богатић и координатор СУБНОР-а за Мачвански округ, који је и иницирао одржавање састанка
У понедељак 17. маја, у Богатићу је одржан састанак руководстава општине са председником СУБНОР-а Републике Србије генерал-мајором Видосавом Ковачевићем и сарадницимa, везано за активности у припреми обележавања великог јубилеја-80 година од почетка устанка у Србији-Југославији.

Ове године обележава се осам деценија од почетка устанка у Другом светском рату, када је храбри српски народ отпочео борбу за ослобођење од окупатора. Генерални покровитељ манифестације “Да рата више не буде” је председник Републике Србије Александар Вучић. Програм обележавања значајног јубилеја заједнички ће реализовати Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије и СУБНОР Србије.

Овим поводом у посети општини Богатић били су председник СУБНОР-а Србије генерал мајор Видосав Ковачевић , члан Председништва пуковник пилот Зоран Јаковљевић и Владан Красавац начелник Мачванског управног округа.Руководство општине је упознато са одлуком да се централна манифестација за Западну Србију организује 29. јуна 2021. године на спомен комплексу “Бубања”, у Глушцима. У разговорима је учествовао и Миољуб Јосиповић председник Општинског одбора СУБНОР-а Богатић и координатор СУБНОР-а за Мачвански округ,који је и иницирао одржавање састанка.

Председник општине Богатић Милан Дамњановић се гостима захвалио на посети и подсетио на херојска дела наших предака који су поднели огромну жртву за слободу.

-Оно што желим да нагласим је да можемо бити посебно поносни на чињеницу да је српски народ, без обзира којем антифашистичком покрету припадао, дао немерљиви допринос у сламању највећег зла у историји човечанства. Никада не можемо и нећемо заборавити све ужасе рата и недужне жртве болесних и изопачених идеологија. Сећање на све њих је наша обавеза и потреба зарад будућих генерација-истакао је председник општине Милан Дамњановић.

Учесници састанка су обишли Спомен комплекс на Бубањи у Глушцима,где је планирано одржавање централне манифестације за Западну Србију, обележавања 80 година од почетка устанка у Србији-Југославији.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa