Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
Меч за историју
К-М ЗОНА: ДЕРБИ СЕЗОНЕ

Меч за историју

Победник готово извесно српсколигаш, реми више одговора домаћину. Место у трећем рангу пише историју два клуба. У првом делу сезоне нерешено. Претходне у Крушњу славио домаћин
Када је стартовала нова зонашка сезона, два клуба су делила исти, српсколигашки сан. Место у вишем рангу би исписало нове странице историје два тима која постоје више деценија. У недељу, на терену у Крупњу, у директном дуелу, Рађевац и Слога из Богосавца одредиће ко ће постати шампион Колубарско-мачванске зоне и ко ће се пласирати у Српску лигу „Запад“ наредне сезоне.

Навикли смо да два тима побеђују у низу, међутим у протекла два кола догађали су се киксеви који су се међусобно поништили. Најпре је екипа из Богосавца пре два викенда одиграла без голова у Врелу, а потом је Рађевац неочекивано изгубио два бода у Драчићу. Кажемо да је Рађевац до сада освојио 62 бода, а Слога 61, међутим, истина је да је тим из Богосавца освојио 70 бодова и има убедљиво најбољи учинак у Зони, међутим, услед одузимања девет поена, још током јесени, због сумње у нерегуларност меча против Рубрибрезе, „црно-бели“ из околине Шапца сада су други. Евентуална титула би представљала вероватно и јединствени фудбалски феномен у Србији да тим коме су одузети бодови опет буде бољи од свих ривала.



Рађевац седам сезона суверено игра у зонском рангу, пласирали су се још 2014. у Зону „Дрина“ ондашњу. Слога је углавном играла у општинском рангу, повремени у међуопштинском, само једном до 2017. досегла је Окружну лигу, но онда започиње успон и за четири и по године, прешли су пут од борбе за опстанак у МОЛ „Мачва“ (6. ранг) до борбе за титулу у Зони (4. ранг).

Када је у 16. колу К-М зоне претходне сезоне у Лајковцу, Железничар победио Слогу из Богосавца, преузео је прво место од ње. Деловало је да се борба за титулу тек распламсава, њен део био је и Рађевац, међутим уследио је прекид сезоне и констатовање затеченог стања као коначног. Лајковац се пласирао, а да је одолела слога, Богосавац би већ од прошле јесени имао српсколигаша.

У до сада једином првенственом дуелу у Крупњу, претходне сезоне, Рађевац је победио 2:0. Јесенас је у Богосавцу било 1:1. У преостала два кола, оба тима очекује једнако тежак распоред, те бод више одговара домаћину. Шансу за титулу има и Врело Спорт, међутим реч је о минималним и теоретским. Меч је заказан за недељу, од 17:30.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa