Инфо

27. мај 2021.27. мај 2021.
КРАЈ СЕХА ПЛАНОВА
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА (М)

КРАЈ СЕХА ПЛАНОВА

Железничар трећи пут победио Металопластику ове сезоне. Друго место још само теоретски могуће. Без СЕХА лиге у Шапцу следеће сезоне. Извесне промене у тиму
Много тога доброг показала је Металопластика ове сезоне, али је силне проблеме донео нишки Железничар. „Џелат“ шампионских планова, сада је Шапчане потпуно скренуо са пута вицешампиоснког звања и још једне сезоне у СЕХА лиги. Једино је у Купу, Металопластика славила и обезбедила велико финале.

Заслужено је победио „Жеља“ у сали Гимназије, њему та победа ништа не значи, свакако ће освојити четврто место, међутим поптуно је анулирала кикс Партизана на свом паркету против Радничког и од потенцијлне прилике Шапчана да приђу још један бод ближе међународном такмичењу, омогућило Партизану да преузме позицију два и постане апсолутни фаворит да ту остане и на крају сезоне. Само једна рунда је преостала.

Металопластика - Железничар 32:34 (13:17)
Сала Гимназије. Без гледалаца. Судије: Мошорински и Панџић (оба НС). Седмерци: МП 4(3). Искључења: МП 4; Железничар 10 минута.
М’ПЛАСТИКА: Додић, Воркапић 7, Јевтић 1, Писарић 1, Срдановић 5, Мирковић, Миловановић, Бомаштар (5 одбрана), Антонијевић, Иванић, Радисављевић, Ђукић 2, Митровић 3, Бабић 3, Брајовић 10, Дошен.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Матовић, Стојановић, Аризановић 2, Петровић 1, Радивојевић 5, Ристић, Милосављевић 9, Анђелковић 4, Стошић, Ђорђевић, Стојановић 5, Тркуља, Миловановић 8, Коцић (10 одбрана).


Када се погледа на табелу, а уколико неко не зна однос снага, могао би закључити да између Партизана и Металопластике стоји само један бод, оба тима гостују и шансе не звуче толико нереално, међутим, Металопластика гостује Војводини у новом саду, седмоструком шампиону, екипи са максималним учинком и тиму коме бодови не одређују коначни поредак, али најављују да желе максималан учинак од 20 бодова и невероватну сезону где би у 24 меча остварили 23 победе и један реми. На другој страни Партизан гостује симпатичној екипи Дубочице у Лесковцу, квалитетом далеко иза Новосађана и све што може је да напредује за једну позицију. Због међусобног односа Београђана и Шапчана, Партизан је бољи, те му је и бод у Лесковцу довољан за друго место, без обзира на исход у Новом Саду. За позицију два Металопластика мора да учини што нико није, победи у Новом Саду, а потом и да се нада поразу Партизана у Лесковцу. Математика постоји, али реалност је далеко у овим прогнозама.

СЕХА путешествије
Сва је прилика да Металопластика наредне сезоне неће бити у СЕХА лиги, али још је у надметању у текућој сезони. Синоћ је у Загребу шампион Хрватске савладао „плаве“ 37:25, а свакако овдашњи клуб очекују бар још два дуела и још један велики ривал. У доигравању Металопластику, у још непознатим терминима, очекује двомеч против скорашњег шампиона Европе, скопског Вардара и борба за четвртфинале где највероватније чека Загреб.
Д. Б.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa