Инфо

3. јун 2021.3. јун 2021.
Туристичка организација Града Шапца

Туристичка организација Града Шапца

ОДРЖАН ТРЕЋИ ФЕСТИВАЛ ЈАГОДЕ У ЦУЉКОВИЋУ

У част краљице црвеног воћа

Празник у част јагоде у селу Цуљковић, то је “Фестивал јагоде”. Ове године трећи по реду одржан је у суботу у центру села у организацији Месне заједнице и Туристичке организације града Шапца уз подршку локалне самоуправе.
Око 200 хектара под засадима јагоде и 60-так породица које се баве производњом јагода, ставиле су Поцерину и Шабац на пољопривредну, привредну и туристичку мапу Србије као препознатљиве.
Вредни Поцерци данас су показали онај лепши део њиховог посвећеног посла, плодове Поцерине - ЈАГОДУ краљицу црвеног воћа чија берба је у јеку сезоне.
Прилика да се види, проба и купи од јагода, преко џема до колача и торти. Даме из овог краја усавршиле прављење најлепших слаткиша од ове воћке, а најмлађи се томе управо највише и радују.
Прилика да чујемо младе талентоване људе из шабачког краја била је и овог пута, па су програм уприличили: “Етно дуо сестре Трифуновић”, Омладинско позориште “Вожд”, КУД “Абрашевић”, многобројни малишани из овог краја итд. Најмлађи су се такмичили у брзом једењу јагода, даме у брзини требљења и скидања петељке, а сви у избору за најтежу ЈАГОДУ у најлепши штанд. Одлуке жирија нису биле лаке...
Данка Стевановић из Добрића успела је да произведе најтежу јагоду од 121 грама. Ђорђе и Славко Вујковић, из Цуљковића, понели су признање за најлепше уређени штанд. Дечак Лука Цветић и трећи пут је постао шампион у брзом једењу јагода.
Као подршка испред Града Шапца и гости Фестивала јагода били су председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и градоначелник града Шапца Александар Пајић, а испред организатора као домаћин у име ТО Шабац, Нађа Глигорић, в.д. директора.
Велика захвалност свима који су дали свој допринос у организацији “Фестивала јагода” ове године - свим Поцерцима, њиховим породицама, предузетницима, спонзорима, Месној заједници, УГ “Креативна индустрија Киша”, Авлији одрживог развоја, локалним представницима медија и свима који чувају идеју Фестивала јагода и раде целе године на томе да Поцерина буде и остане престоница јагоде у Србији.
Туристичка организација Града Шапца
Туристичка организација Града Шапца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa