Инфо

3. јун 2021.3. јун 2021.
Бесплатан јавни превоз за старије од 65 година
СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА ГРАДА ШАПЦА

Бесплатан јавни превоз за старије од 65 година

Најважнија и дуго чекана одлука на прошлог понедељка одржаној седници Градског већа града Шапца, одржаној у Градској кући је да су најстарији суграђани ( старији од 65 година) стекли право бесплатног превоза у возилима јавног превозника „Дуга“ Петловача на свим линијама у граду. То је епилог разматрања и усвајања предлога Одлуке о бесплатном градском и приградском превозу на територији града Шапца са предлогом Уговора о реализацији услуге бесплатног градског и приградског превоза на територији града Шапца.
- Донето је и више других важних одлука, по чему ће ова седница бити запамћена, каже градоначелник Шапца др Александар Пајић, наглашавајући да су се за то стекли важни услови, а то је пре свега изванредан прилив новца у буџет града, који је у првих шест месеци ове године за 280 милиона динара већи од планираног.
- Најстарији суграђани ће моћи да користе јавни превоз без било каквих финансијских издвајања. Моћи ће да стижу на разне културне и друге догађаје, нагласио је градоначелник и додао да ово, уз смањење цене коришћења вртића, више капиталних инвестиција у граду, домаћих и страних инвеститора су само нека важна предизборна обећања која испуњавају.
Овом приликом је констатовао да се епидемиолошка ситуација у граду знатно поправила, а даљи потези Градског штаба за ванредне ситуације, највише ће зависити од одлука републичке власти, јер желе с тим у вези да делују једнобразно.

Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa