Инфо

3. јун 2021.3. јун 2021.
Мохито први у Трајалу
ТРЕЋИ ТРКАЧКИ ДАН НА ХИПОДРОМУ У ШАПЦУ

Мохито први у Трајалу

Најузбудљивији тренутак, трећег тркачког дана на хиподрому у Шапцу, одржаном прошле недеље, био је тријумф грла Мохито, Алмина Алића у седлу са Сашом Глоговцем, који је стазу дугу 1.600 метара савладао у времену минут и 37 секунди. Уствари, узбуђења у овој трци дана било је на претек од старта до циља. Највише среће свом власнику али и тренеру Бојану Шендековићу приредио је Мохито. Иза себе је оставио Јогу, Краснодара и Варену Сторм.
У укупно седам надметања овог дана учествовало је 67 грла из земље и окружења. И овог пута због епидемиолошких мера, Шабачки хиподром био је без публике.
У првој трци под називом „Цер“ победило је грло Корманац, Ивана Суботића, које је дистанцу од 1.100 метара савладало за минут 5 секунди и 4 стота. За њим су кроз циљ прошли као други Легионар, трећи Џ Фактор и четврта Шиле.
У узбудљивој завршници трке Ил д Франс, у маниру лако, до победе је стигла Камура, Елемдина Муслића. Са Милошем Милојевићем у седлу. Стазу дужине 1.800 метара она је претрчала у времену 1,52 са један иза себе оставивши Принцес Електру, Лорд Лоу и Нострдамуса.
Трећа трка овог дана „Арнадо“ окупила је четворогоде и старије коње на стази од 1.800 метара. Био је то лак задатак за Ел Насера у тренингу код Бојана Шендековића, којег је јахао Глоговац и однео је победу. Друга кроз циљ је прошла Кингли Лејду, потом Велосити, а као четврти Меџик Лут.
Иста дужина стазе је била за осам учесника трке „Мачва вет“. Ово, четврто надметање дана донело је успех грлу Алисо, власништво Коњичког клуба Крајишник, којег је јахао Ризан Сакић. Следили су Џејла, Бајага и СС Мистери.
Седми меморијал Дарка Филиповића Пилкета као сећање на прерано преминулог џикеја и пријатеља Шабачког хиподрома, окупио је у старт машини 14 грла. Победио је Акилис у времену 1,36 са два са Дарком Љубомировићем у седлу и тако се уписало у историју ове меморијалне трке у Шапцу. Други кроз циљ је прошао Максимилијан ЛП, потом Ирон боу, па Магистрат.
За крај, после Трајала, отрчан је меморијал Срећка Марића у част овог љубитеља коњичког спорта. Тријумфовао је Тандер Рок са Иштваном Козмом у седлу. Други је био Дабле, потом Фирман Сем, а као четврти Камени бил.
Наредни, четврти тркачки дан заказан је за недељу 27.јун у ишчекивању добре епидемиолошке ситуације и публике на хиподрому у Шапцу.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa