Инфо

3. јун 2021.3. јун 2021.
фото: зв. ФБ страна Мачве

фото: зв. ФБ страна Мачве

ФУДБАЛ: МАЧВА ДОБИЛА НОВОГ ТРЕНЕРА

ПОВЕРЕЊЕ САВИЋУ

Један од најмлађих власника про лиценце. Успешно водио ИМТ и Рудар Приједор. Приоритет развој младих играча. Повратак у Супер лигу није обавеза. Комбинација младости и искуства
Борис Савић, некадашњи тренер више клубова у Србији и Босни и Херцеговини нови је шеф стручног штаба шабачке „Мачве“. Руководство се одлучило да не настави сарадњу са Словенцем Алфредом Јерманишем, а потом је договорило све услове са младим стручњаком који је највеће тренерске успехе до сада остваривао са ИМТ Раковицом и Рударом из Приједора.

-Част ми је што сам преузео клуб дуге традиције као што је шабачка Мачва. Пратио сам их претходне сезоне, иако није изборен опстанак, допало ми се што је пружена шанса неколицини младих играча и верујем да је то прави пут, уз помоћ искусних играча, да се створи јак колектив спреман за Супер лигу. Учинићемо све да играмо допадљиво и да остварујемо добре резултате. Мачва је нови изазов за мене којем се радујем и надам се да ћу оправдати поверење – рекао је Савић на представљању.

Рођен је 1988. године у Бања Луци, наступао је за више клубова у Србији, БиХ и једну сезону је провео у Јужној Африци. Власник је УЕФА про лиценце. Уз поменуте клубове, водио је још Јединство Жеравицу и Звијезду. Радио је још на Кипру у стручном штабу Владана Милојевића, односно другој лиги Кине.

-Није нам Супер лига приоритет, али желимо да искорситимо сваку прилику. У досадашњој каријери сам у виши ранг увео Раковицу, из Српске у Прву лигу и Рудар из Пријеродра из Прве лиге РС у Премијер лигу БиХ. Волим рад са младим играчима, а сматрам да је комбинација младости и искуства најбоља и трудићемо се да базирамо екипу на тај начин – додао је Савић.

Клуб је од старта у потрази за тренером ствараоцем. Млади играчи су богатство Мачве и верујемо да смо са Савићем добили стручњака који ће их додатно унапредити, навео је председник клуба Драгојло Лазић.

-Имамо одличне младе играче који уз прави рад и приступ могу постићи много и управо је то приоритет развој младих играча, уз неколико искусних. Верујемо да је Борис право решење за Мачву. Потписали смо уговоре са осам младих фудбалера, још три смо прикључили првом тиму. Немамо приоритет повратка у елиту одмах, али сваку шансу ћемо искористити. Потребна су и појачања, како сматра и нови тренер, у свакој линији бар по један играч – истиче Лазић.

Прва лига Србије почиње највероватније седмог августа, а припреме Мачве су планиране за завршни период јуна, до када би требало да буде позната и окосница екипе која ће се борити у другом рангу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa