Инфо

3. јун 2021.3. јун 2021.
Још јача сезона пред нама
ВАТЕРПОЛО: АНТО ВАСОВИЋ, ВК „ШАБАЦ“

Још јача сезона пред нама

Било потенцијала за више. Недостајало искуство европских мечева. Чести проблеми са повредама. Наредна сезона још јача. Тим у процесу стварања. Много јаких ривала очекује, али амбиције Шапчана се не мењају. Наступ у квалификацијама за Лигу шампиона изузетно важан за читаву сезону
Ватерполисти „Шапца“ нису више шампиони Србије. Сан о трећој години у којој ће велики прелазни пехар уживати у витрини овдашњег клуба срушен је у Крагујевцу 19. маја. Пораз у мајстроци је дефинитивно Раднички одвео у финале, међутим, тренер Шапчана Анто Васовић уверен је да је велика прилика пропуштена на Градском базену после брејка у првом мечу.

-Приметио сам пад у наступима Радничког у последњим мечевима и у првом дуелу смо то искористили на прави начин. Велика прилика је била утакмица у Шапцу, међутим нисмо одиграли како смо могли. Поново је дошао до изражаја уједначенији ритам Крагујевчана током сезоне, више јаких мечева у европским такмичењима и већи фонд вантерполиста у ротацији. На трећем дуелу је разлику начинио умор где ми нисмо успели да се носимо у другом полувремену са њима – наглашава спортски директор и тренер екипе Анто Васовић.



Раднички је заслужено остварио пласман у финале. Ипак, остаје и горак укус на крају сезоне. Нису само дуели мајстора ватерпола обележили полуфиналну серију, већ и однос арбитара, где је Васовић искључен на првом мечу због уобичајеног приговора арбитру, док су исти остајали неми на понашање колеге с друге стране, спремног и на псовке, увреде. Утисак посматрача, посебно некога ко је на другом мечу био близу клупа две екипе, као што је моја маленкост, да је млади тренер могао у неколико наврата добити апсолутно заслужено црвени картон, што би значајно утицало и на ток серије.

-Нисмо имали једнак третман, оно што је дозвољавано Радничком током игре, код нас је санкционисано, другачије су се односили н сваки начин према две екипе. Приметно је било онда, као и сада у финалној серији да неке одлуке једноставно вређају логику.

Било како било, остварен учинак током сезоне није лош, али није ни на нивоу прокламованих амбиција.

-Недостајала нам је сигурност која се стиче наступом у Европи, што су сва три наша ривала имала. Било је потенцијал за више, но осим недостатка поменуте сигурности, повреде су нас оптерећивале кроз сезону, догодило се да у финишу јесени буквално останемо са једним голманом. Вукадиновић је сасвим добро заменио Филиповића, међутим недостајало је искуство које доноси Радослав. Реч је о врхунском голману чији наступи доносе сигурност и самопоуздање остатку екипе. Често су изостајали и други што у каснијем делу посебно долази до изражаја смањујући могућности за измене током меча.

Нада у пуне трибине
Велики хендикеп за „Шабац“ биле су и празне трибине, јер у том сегменту овај клуб нема конкуренцију у Србији. Уз све што у најави доноси следеће првенство, пуне трибине би биле истински спектакл на какав је ватерполо Шабац већ навикао.
-Недостајали су нам навијачи, наравно. Тешко да би променили нешто у другом мечу полуфинала, но континуирана подршка даје снагу нашој екипи, утиче на ривала који долази и то у збиру даје велики значај за наше наступе. Надам се да је крај рестрикцијама и да нас чека подршка какву смо увек имали.


Током јесени су претрпљена три пораза у мечевима где су исходи могли бити и другачији. Резултати су показали да је пролеће донело више од јесени, односно да је помнути потенцијал још више осликан.

-Једини смо домаћи тим који је победио у Крагујевцу, то је учинио још само Солнок, каснији победник ЛЕН купа. Једини смо победили Нови Београд у гостима и припрема за гостовање у Крагујевцу почела је тамо. Тргли смо екипу, зато је жал још већи, јер би у потенцијалном финалу имали и предност домаћег базена.

Припреме за нову сезону су већ у току. Шапчани су после неколико растерећени размишљања о позицији тренера током лета, Анто Васовић ће предводити екипу и од јесени. Тим се већ склапа.

-У екипи, до сада потврђено, остају: Огњен Стојановић, Саво Ћетковић, Радослав Филиповић, Никола Марковић, Михаило Репановић, Матија Тонковић, Андреј Вукадиновић. У екипи наредне сезоне неће бити: Јанковић, Илић, Велкић, Драшковић. Ткач је појачао Шпандау, Вучинић одлази у Нови Београд. Остају разговори са Вуксановићем. Наравно, паралелно разговарамо са појачањима, ступили смо у контакт са више играча, са некима смо договорили већину појединости, са некима су разговори у почетној фази.



Од 15. јуна почињу прирпеме уз паузе у раду, а од првог дана августа нема паузе. Репрезентативци ће се прикључивати после обавеза у националним тимовима. Следе припреме за нову и још јачу лигу.

-Нови Београд прави тим са идејом да се бори за врх Европе, Раднички је у процесу грађења састава кадрог да се носи и можда надмаши Нови Београд. Војводина је већ сада близу прављења изузетниг састава, значајно јачег у односу на протеклу сезону. Уколико у Партизану остане Митровић, уз још играча, постали би изузетан такмац, Црвена Звезда ће такође бити изузетна, а ми као доскорашњи шампиони желимо да будемо свима равноправни, без снижавања амбиција. Изузетно је важно да наступимо у квалификацијама за Лигу шампиона, унапређујемо игру кроз јаке утакмице и без страха уђемо у сваки дуел, показали смо и ове сезоне да можемо против свакога.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa