Инфо

3. јун 2021.3. јун 2021.
шампиони србије 2021 (фото: фб страна  МП)

шампиони србије 2021 (фото: фб страна МП)

РУКОМЕТ: 2008, 2009. ГОДИШТЕ

ШАМПИОНИ СРБИЈЕ

Прва омладинска национална титула Металопластике после 30 година. Доминација током целе сезоне. Четири убедљиве победе на финалном турниру. У финалу „пао“ Хајдук
После 1991. године прва генерација шабачке Металопластике која се попела на национални врх су дечаци рођени 17 и 18 година касније. Током целе сезоне играчи који су тек закорачили у свет великог рукомета доминирали су против својих ривала, а онда велики квалитет демонстрирали у Аранђеловцу на државној завршници. Пут до титуле водио је преко четири такмаца и сва четири су побеђена у великом стилу за златну медаљу шабачког рукомета.

Жреб је „пластичаре“ сврстао у групу са вршњацима из панчевачког „Динама“ и београдске „Раковице“. Шапчани су турнири отворили тријумфом 18:9 (11:5) против Панчеваца, да би сјајним наступом против Раковице 22:13 (11:7) обезбедили прво место у групи и пласман у полуфинале. Полуфинале је укрстило путеве Металопластике и Потисје Плетекса, но „плави“ су се потрудили да не буде неисзвесности наметнувши већ после неколико минута првог полувремена своју игру што се исказало кроз убедљиву победу.

Заслужено су се у финалу нашли Металопластика и Хајдук Бешка. Према пропозицијама дечаци су играли два пута по 15 минута. Две трећине првог полувремена је то био егал дуел, да би се у финишу „пластичари“ одвојили на четири гола разлике, а потом у наставку одбили све нападе на предност играча Хајдука и заслужено однели победу 19:15 (11:7).

-Честитам момцима на успеху за који верујем да још нису свесни колико је велики. Мотивација у сваком мечу је чинила да они доминирају и надам се да ће им титула бити велики подстрек да и даље раде вредно и напорно – истакао је тренер Жељко Јокић.

Генерацију су водили Жељко Јокић и Милош Митровић, а дрес шампиона носили су на завршном турниру (укупан учинак): Филип Ристивојевић, Страхиња Станојловић 10 голова, Момчило Симић 13 погодака, Лука Бајић, Лазар Прица, Војин Јеротић 2 гола, Стефан Стојиновић 23 гола (1 седмерац), Вукашин Миловановић 21 погодак (1 седмерац), Вукашин Ристановић 1 гол, Лазар Квачановић, Михајло Трифуновић 2 гола, Александар Јекић, Александар Вујановић, Михаило Лукач 4 поготка, Михаило Игњатовић 1 гол, Немања Павловић.

-Слога и вредан рад одликује ове момке. Заволели су рукомет и уживају у њему, позитивна енергија на сваком тренингу доноси жељу за сталним напретком у игри. Довољно говори податак да ниједном нисмо губили на завршном турниру, као и коментари стручањака да је Металопластика доминацијом учинила да ово буде најнеинтересантније првенство до сада. Титула је част и обавеза да раде још више, а верујем и подстрек за друге клупске селекције – истакао је Милош Митровић.

У истој узрасној категорији завршницу је играо и Медицинар. Шапчанке су стигле до полуфинала, испред Београда и Слована, голом са седам метара у последњем минуту су поражене у борби за финале од Металца, а потом нису имале снаге да се више супротставе Халасу у мечу за бронзу и на крају су освојиле четврту позицију.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa