Инфо

3. јун 2021.3. јун 2021.
ашк темпо

ашк темпо

АТЛЕТИКА – ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО

Добар атлетски викенд

Медаље освајала сва три клуба. Успеси на националном ниву залог за будућност овдаше атлетике. Титуле за Познановић и Тодоровића
Најбољи старији јуниори и јуниорке у Србији одмерили су међусобно снагу на атлетском Првенству Србије у овој узрасној категорији, организованом у Крушевцу. Наш крај, Шабац и Мачву представљала су три клуба, два шабачка АШК Темпо и Цер, односно репрезент Општине Богатић, екипа Спринта из Бадовинаца. Биланс је увећање трофејне колкеције шабачке атлетике „отежане“ за девет одличја.

Представници АШК Темпа донели су у свој град два злата и три сребра. Милица Познановић се још једном издвојила као најбоља у овој категорији у бацању кугле и диска. У две дисциплине освојила је две титуле. Хитац диска од 41 метар и 37 центиметара донео јој је злато, као и бацање кугле од 12 метара и 57 центиметара.

Вицешампиони Србије постали су Тамара Павловић у бацању кладива (32, 46 м), од које је боља била само Митровчанка Миљковић, Наталија Грујић другопласирана у трци на 3.000 метара (10:41,55) која је циљну линију прешла иза неприкосновене Мехемдовићеве из Новог Пазара, односно штафета 4 пута 400 метара у мушкој конкуренцији, а чинили су је: Лазар Антонић, Вукашин Антонић, Лука Митровић и Лука Љубинковић. Време од 3:31,47 беше довољно за сребро, бржи само чланови Београдског атлетског клуба.

тодоровић (ак цер)


Жељко Тодоровић, члан шабачког „Цера“ навикао нас је већ на низ успеха, а новим титулама у кариејри се окитио баш у Крушевцу где је иза себе оставио све конкуренте у дисциплини 3.000 метара стипл (9:38,56), чак 52 секунде испред првог пратиоца. Нова злата за његову колекцију.

Бадовинчани су наставили са добрим резултатима у скоку с мотком. Росић је овај пут освојио сребро прескочивши висину од 3 метра и 60 центиметара. Злато је отишло у Нови Сад за прескакање лествице на четири метра. У истој конкуренцији и бронза је отишла у Бадовинце, а њу је заслужио Јовановић.

Одличје за Спринт Росић доноси у бацању копља, било је близу и више место на постољу, али је ипак 52,54 овај пут донело одличну бронзу. Мехмедовић и Марић су били нешто бољи.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa