Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Саопштење за јавност ГО СНС

Реакција на састанак Зеленовића и Палмера

Градски одбор Српске напредне странке у Шапцу запрепашћен је најновијим иступом бившег градоначелника Небојше Зеленовића. Уместо да задржи зрно достојанства, уколико му је остало, он наставља да манипулише и најбезочније лаже.

Најновија жртва његових бескрупулозних лажи је Метју Палмер, изасланик Стејт дипартмента за Западни Балкан, којем се пожалио на тобожњу “неприхватљиву злоупотребу институција коју спроводи власт у Србији”. Ово је рекао човек који се здушно потрудио да локалне изборе у Шапцу претвори у демонстрацију бесмисла и голе силе преточене у правилнике који су само њему одговарали.

О “неприхватљивој злоупотреби институција” и изборним условима говори човек који је инсталирао своју Градску изборну комисију која је доносила одлуке искључиво у име Зеленовићеве изборне листе. Ово је било не само у супротности са изборним законима, већ и са Уставом Републике Србије.

Човек који није дозволио да на бирачким местима председник одбора буде било ко, а да није из његове партије. Актима Градске изборне комисије, била је повређена и Уставом зајамчена слобода кретања, као и тајност гласања. Само је у Шапцу било могуће да чланови, односно председник бирачког одбора могао да види како грађани гласају, јер је неком суманутом одлуком гласачко место било тако окренуто!

О злоупотребама говори особа која је посредством својих послушника дала налог да само његов председник бирачког места има апсолутно право да броји гласове. О злоупотребама се дрзнула да говори особа која је дала налог да чланови бирачких одбора из партије која није његова не могу ни до тоалета да оду. Небојша Зеленовић, поштењачина и борац за правду, и његов ментор Душан Петровић, који су са одобравањем слушали како се предлаже тровање лексилијумом чланова бирачких одбора из редова Српске напредне странке.

Питамо се, да ли је поражени и од стране народа отерани градоначелник, обавестио Метјуа Палмера о својим непочинствима? Питамо се да ли је изасланик Стејт дипартмента од Небојше Зеленовића чуо бар део скандалозних потеза које је овај приредио својим суграђанима?

Да ли је бивши градоначелник Шапца, у међувремену самопрокламовани борац против климатских промена, обавестио свог госта да је, док се државни врх наше земље борио против вируса Корона, злоупотребио ванредно стање и покушао да прекине изборе у Шапцу и одуговлачи изборни процес како би купио време у покушајима да сакрије све злоупотребе његове владавине у Шапцу?

Небојша Зеленовић сваким даном пада све ниже. Његове лажи постају све отровније. У жељи да се врати на власт не преза од најподмуклијих удараца. Очигледно мисли да се нико не сећа шта је радио пре само годину дана. Шапчани му нису заборавили. Нажалост, у своје лажи увлачи и стране дипломате. А све то у нади да ће се поново докопати касе коју пуне грађани.
ГО СНС Шабац

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa