Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Искуства  и могућности
Састанак начелника у Севернобанатском управном округу

Искуства и могућности

Разматране су бројне актуелне теме од значаја за функционисање локалних самоуправа са подручја овог дела Србије. Размењена су искуства и сагледане могућности примене добре праксе и у другим окрузима. Наглашен је огроман допринос здравствених радника, који се више од годину дана боре да сачувају сваки људски живот. Разговарало се о процесу легализације објеката који улази у завршну фазу и законима који регулишу област енергетске ефикасности
Седница координације начелника Управних округа са територије АП Војводине, одржана је у четвртак 03. јуна 2021. године у Кикинди, седишту Севернобанатског управног округа. У раду су учествовали и начелници Мачванског управног округа Владан Красавац и Колубарског управног округа Горан Миливојевић. Домаћин скупа је био начелник Миливој Лињачки.

Разматране су бројне актуелне теме од значаја за функционисање локалних самоуправа са подручја овог дела Србије. Размењена су искуства и сагледане могућности примене добре праксе и у другим окрузима.
Како епидемија COVID-19 још увек траје, тренутно у смањеном интензитету, једна од тема је била и актуелна епидемиолошка ситуација и стање у области здравства. Интензивно спровођење имунизације грађана и поштовање наложених мера утицали су да се смањује број новозаражених, хоспитализованих и преминулих лица. Наглашен је огроман допринос здравствених радника, који се више од годину дана боре да сачувају сваки људски живот. Улога начелника Управних округа од почетка епидемија, поред других активности, била је да се ефикасно спроведе координација републичких и покрајинских инспекцијских органа са инспекцијама локалног нивоа, како би се надзори успешно обављали. Велики терет поднели су и инспектори који су поред превентивног рада доносили и казнене мере.

Разговарало се о процесу легализације објеката који улази у завршну фазу и законима који регулишу област енергетске ефикасности. Мисли се пре свега на Закон о енергетској ефикасности и Закон о коришћењу обновљивих извора енергије, чији се ефекти примене тек очекују у наредном периоду. Закон о енергетској ефикасности од изузетног је значаја за све наше грађане, јер се од стране ресорног Министарства и локалних самоуправа планира субвенционисање на основу кога ће бити омогућена набавка и уграња столарије.

Са седницама координације начелника Управних округа, наставиће се и у наредном периоду.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa