Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Спремни за изазове
У ШАПЦУ ОДРЖАНА IV КОНФЕРЕНЦИЈА МАРКЕТИНГ У ФАРМАЦИЈИ

Спремни за изазове

Као и током претходних година, конференцију су подржале најеминентније струковне организације – Лекарска комора Србије и Фармацеутска комора Србије, Фармацеутски факултет Универзитета у Београду, као и бројне фармацеутске компаније и пријатељи
IV Конференција Маркетинг у Фармацији, одржана је у суботу у Шапцу, у хотелу Слобода. Стручни скуп тему Пројектовање нових услуга у медицини и фармацији – одговор на здравствене изазове организовали су веледрогерија ЛИН и Здравствена установа апотека Мелиса.

Свечаном отварању конференције присуствовао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

- Као и током претходних година, конференцију су подржале најеминентније струковне организације – Лекарска комора Србије и Фармацеутска комора Србије, Фармацеутски факултет Универзитета у Београду, као и бројне фармацеутске компаније и пријатељи. У време пандемије, здравствени систем је био на великом удару, али је показао да је спреман за такве изазове. Град Шабац ће увек подржавати стручне и научне скупове, истакао је градоначелник Пајић и додао да је поносан што се ова традиционална манифестација поново одржава у нашем граду.

Услед поштовања епидемиолошких мера, излагача (22) било је мање него обично (35).

- Позвали смо представнике фармацеутских кућа са којима наша фирма сарађује. Имамо подршку Фармацеутске коморе и Лекарске коморе преко којих смо акредитовали предавања за обнову лиценце, која носи шест бодова за ову конференцију. Ово је један од ретких скупова, можда једини у Србији, где се окупљају лекари, фармацеути, биохемичари и стоматолози, где имамо интересантне теме и излагања за све медицинске струке, рекао је Ненад Радовић, директор Здравствене установе апотека ,,Мелиса” и веледрогерије ,,ЛИН”.

Татјана Шипетић, директор Фармацутске коморе Србије истакла је важност овог скупа зато што присутни имају прилику да размене знања.

- Мени је као представнику Фармацеутске коморе Србије ова тема јако значајна зато што је фармацеутска услуга нешто на чему радим у оквиру свог мандата последње четири године са циљем да сви наши суграђани, а и сам здравствени систем, препозна фармацеуте како некога ко брине о пацијенту у потпуности, нагласила је Шипетић.

Међу излагачима била је фирма Јадран – Галенска лабораторија из Ријеке, која је на тржишту Србије присутна десет година.

- На овом скупу, у дивном граду и репрезентативном хотелу излажемо већ неколико година. Сви волимо Шабац и надамо се да ће овај град напредовати и даље и да ћемо да долазимо да тргујемо овде. На овој конференцији, која је увек добро организована, присутне су најважније српске фирме. Да се гледамо у добром расположењу, поручио је Владимир Милошевић, дипломирани фармацеут који је Шапчанима познат и пре него што се отиснуо у фармацеутске воде. С обзиром да је завршио и Факултет драмских уметности у Новом Саду, шест година је провео је на сцени Шабаког позоришта.

- Шапчанин сам пореклом и за овај град ме везују само лепе успомене из детињства и живота. Ово је диван град који ми много значи. Имам пријатеље из обе бранше. Радујем се драгим пријатељицама које су биле талентоване глумице, додао је Милошевић о коме намеравамо да напишемо посебну причу у нашем листу.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa