Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Титуле за понос Шапца
Пријем за младе шабачке спортске одликаше

Титуле за понос Шапца

Пријем за прваке Србије у рукомету и освајаче фудбалског Купа Србије. Успех је резултат вредног рада и великог самопоуздања. Клубови инсистирају да чланови буду добри у спорту, али и вредни ђаци. Успех част и обавеза да раде још вредније и посвећеније
Седмице у низу обележавају успеси шабачких спортиста у млађим категоријама, а град је недавно овенчан и са две титуле на националном нивоу које су дело будућих спортских асова Шапца.

Металопластика је постала шампион Србије у млађим категоријама, први пут после 30 година, а злато и победнички пехар кући су донели рукометаши 2008. и 2009. годиште. Нешто пре њих, кадетска селекција Женског фудбалског клуба Мачва освојила је Куп Србије победивши највећи женски фудбалски клуб у Србији Спартак.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић са најближим сарадницима уприличио је у част шампиона Србије пријем у Градској кући.

Рад предуслов свих успеха
Посебан савет успешним младим спортистима на пријему пружио је некада најбоље рукометно крило света Миле Исаковић.
- Сада сте у узрасту када таленат преовладава над радом, следи период када је рад важнији и велики потенцијал који имате потпомажите вредним радом и успеси неће изостати. Теже је одбранити, него освојити трофеј, сваки следећи пут бранилац титуле буди додатну инспирацију код ривала и за толико он мора бити бољи како би остао на врху - саветовао је и младе фудбалерске и будуће рукометне асове некадашњи рукометаш, освајач највреднијих спортских трофеја, данас саветник градоначелника за спорт Миле Исаковић.


Млади “пластичари” читаве сезоне знају само за победе, од регионалних квалификација до државног финала. У четири меча финалног турнира, ниједном нису били у резултатском заостатку.

-Овај резултат је продукт труда и рада који млади играчи исказују на сваком тренингу. Воле рукомет, желе да уче, рукометно стасавају и уз тај однос гарантују успехе у будућности. Од првог тренинга су показали шампионски менталитет - истиче тренер Жељко Јокић.

Овај резултат је продукт труда и рада који млади играчи исказују на сваком тренингу. Воле рукомет, желе да уче, рукометно стасавају и уз тај однос гарантују успехе у будућности. Од првог тренинга су показали шампионски менталитет


Металопластика је одувек била позната, не само по одличном сениорском тиму, већ изванредном раду са најмлађима.

- У конкуренцији на финалном турниру је било 12 екипа, али укупно се за титулу борило 50 тимова, што говори колико је ово велико остварење. Верујемо да ће наставити још интензивнији рад, да ће ређати успехе и да ће временом бити окосница и првог тима – верује директор Металопластике Славиша Стојиновић.



Фудбалерке Мачве нису само оствариле највећи успех у краткој историји клуба, већ су постале и први тим из западне Србије који је освојио Куп, чиме су се уписале у историју. Оне су део колектива који негује посебне вредности и идејом превазилази спортски ниво, нагласио је тренер Миленко Аксентијевић.

Град ће наставити да подржава спорт, јер генерације које долазе, то и заслужују


- Основани смо на исти дан као ФК Мачва, 88 година касније брат је добио сестру. Поносан сам на успех, али и на девојке које вредно тренирају, воле спорт, поштују обавезе у школи и све што су постигле, апсолутно су заслужиле. Све чланице првог тима потекле из наше школе, што су девојке које су некада наступале у Мачви данас мајке, каријерно остварене жене, свршене студенткиње. Свака девојка је добар ђак, примерна ученица и то је на понос свих и част за оне који раде са њима – рекао је Аксентијевић.
У одвојеним сусретима са два спортка колектива, први човек Града, честитајући на успесима, навео је да ће Градска управа бити увек подршка спорту и колективима који су посвећени развоју млађих категорија и промоцији спорта, не само у такмичарском смислу, већ и здравог начина живота.

Желимо још титула
-Рукомет је за мене велика емоција, а титула доказ вредног рада. Знамо да до удпеха води предан рад и на сваком тренингу чинимо све како би још мало напредовали у односу на претходни - рекао је Стефан Стојиновић, члан шампионске генерације Металопластике.
- Поносне смо јер смо показале да женски фудбал може бити још један препознатљив знак Шапца. Напорно смо тренирали, јако смо желеле пехар и тешко је описати осећај после успеха. Цениле смо ривалке, али се нисмо уплашиле, једини захтев тренера био је да играмо фудбал, без страха - наглашава Анђела Бешић, првотимка Мачве.


-Поносимо се оваквим достигнућима. Град ће наставити да подржава спорт, јер генерације које долазе, то и заслужују. Они који су стасавали овде, данас тренирају нове младе победнике. Учинићемо све да имају услове за рад, напредак. Желео бих да свима спорт буде део живота, не мора свако бити шампион, али спорт је део здравог живота, добродошао свакоме. Бићемо подршка и сигуран сам да ћемо се веселити и у будућности успесима ове деце. Град Шабац је град спорта и крупним корацима креирамо Шабац као град будућности, али ће сигурно остати град спорта – изјавио је градоначелник др Александар Пајић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa