Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

АКЦИЈА СТАНАРА ИЗ УЛАЗА 50/2 У УЛИЦИ ПРОТЕ СМИЉАНИЋА

Кад се комшије сложе све заблиста

Станари из улаза 50/2 у улици Проте Смиљанића лако су се договорили како да улепшају простор испред своје зграде. Прикупили су новац, заврнули рукаве и на травнатој површини посадили цвеће. Набавили су и косилицу како би травњак одржавали, ускоро ће бити постављене клупе и сто, а очекују и помоћ ЈКП „Старог града“ како би овај амбијент потпуно засијао.

-Поред зграде би требало насути земљу да пад иде ка тротоару, како се вода не би задржавала поред зида и избетонирати стазу уз зграду. Клупе и сто су већ урађени, треба да се поставе. Писали смо ЈКП „Стари град“ у жељи да добијемо тује које бисмо посадили поред стаза. Одговор још чекамо и надамо се да ће бити позитиван, каже Верољуб Гајић, пензионер и покретач ове комшијске акције.

Планова има још доста, али за нешто више треба и доста новца. Простор је сам по себи захвалан за уређење, јер испред ове зграде већ постоји бетонски плато са жардињерама, у које су сложни станари такође посадили цвеће. До тротоара има довољно зелене површине која је идеална за различите креативне идеје.

-Имамо разумевања за ЈКП „Стари град“. Морају да брину о великом броју јавних површина. Због тога сам купио косилицу и када имам времена сам покосим траву. Тако будем сигуран и да ће сваки цвет остати на месту. Надам се да ће и они имати разумевања за нас и помоћи нам да наше идеје, које су бројне, спроведемо до краја, каже Верољуб.

Да је посао добро обављен види се и по реакцијама осталих комшија које застају да погледају овај цветни травњак.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa