Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Пожељна  стабилизација времена
СТАЊЕ УСЕВА

Пожељна стабилизација времена

Оно што је сада пожељно је стабилизација времена односно пожељне су више дневне температуре како би наливање зрна било што боље. Не би било добро да дође до неких температурних наглих скокова што би довело до топлотног удара праћеним ветром и високом влажношћу ваздуха. О приносу је рано говорити али сада обећава добар род
У овом моменту, можемо бити задовољни стањем свих усева на њивама. Што се тиче стрних жита ако се осврнемо на предходни период, недостатак падавина, ниже температуре које су пратиле ток вегетације, ипак добро изгледају. Усеви су углавном здрави и обећавају добар принос.

Сада је већ касно за неку фунгицидну заштиту и надамо се да неће требати. Оно што је сада пожељно је стабилизација времена односно пожељне су више дневне температуре како би наливање зрна било што боље. Не би било добро да дође до неких температурних наглих скокова што би довело до топлотног удара праћеним ветром и високом влажношћу ваздуха. О приносу је рано говорити али сада обећава добар род.



Жетва се очекује, пре свега јечма за 20-так дана колико и касни вегетација. Кукуруз ,Сунцокрет и Соја сада такође траже сунчане дане за даљи пораст. Сетва јесте каснила, јесте било продужено ницање али напредују у порасту.Следи прихрана азотним ђубривима и култивирање са циљем проветравања површинског слоја земљишта и спрешавање губитка влаге коју треба чувати.
Дипл.инг.Светлана Златарић ПССС Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa