Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
Републичке награде  за Јевремову школу
Основна школа „Јеврем Обреновић“

Републичке награде за Јевремову школу

Ђаци Основне школе „Јеврем Обреновић“ постигли су изванредне резултате на бројним такмичењима разних нивоа
У школској 2020/2021. години настава се одвијала непосредним путем и путем учења на даљину због епидемије заразне болести COVID-19. Упркос чињеници да се васпитно-образовни рад реализовао у отежаним условима, ђаци Основне школе „Јеврем Обреновић“ постигли су изванредне резултате на бројним такмичењима разних нивоа. Списак свих ученика био би дугачак, зато ћемо направити осврт само на републичке дипломе. На такмичењу из српског језика и језичке културе ученице VIII4 одељења Јована Пантелић и Дуња Топић су са наставницом матерњег језика Светланом Тошић освојиле две републичке награде. Ученик Огњен Живановић такмичио се на три државна такмичења и то: из физике, математике и информатике и рачунарства. Освојио је 1. место из физике заједно са наставницом Биљаном Гајић и 1. место из информатике и рачунарства у пратњи наставника Предрага Васића. На турниру из математике ученица Емилија Ђурковић је освојила треће место, а и екипно треће место заједно са Дамјаном Ђорђевићем, Урошем Продановићем, Луком Вуковићем и Огњеном Живановићем.



Ученике је пратио наставник математике Драгољуб Арсеновић. Ни спортске активности нису запостављене у Јевремовој школи, те је тако ученик Страхиња Лукић освојио сребрну медаљу у категорији 50 метара краул стилом у пливању, а Ђорђе Живановић 7. место у категорији 50 метара леђним стилом у пратњи наставника Милоша Палежевића.



Наша школа је једина у целом округу узела учешћа на 27. Фестивалу луткарства основних школа (ФЛУОШ). Том приликом је у категорији за најбољу луткарску представу ОШ “Јеврем Обреновић” освојила Диплому стручног жирија за правилан сценски говор, лепо израђене лутке, добре сценске ефекте и успешно упућену педагошку поруку, као и Диплому дечијег жирија за нaјбоље изведену представу млађег узраста. У категорији такмичења за наставнике за најбоље позоришне гињол лутке 2. место на републичком нивоу освојиле су учитељице Наташа Јовановић и Ана Вујковић.
професор српског језика и књижевности Славица Топић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa