Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
два сребра: м. познановић

два сребра: м. познановић

АТЛЕТИКА: СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО

ДВОСТРУКА ВИЦЕШАМПИОНКА

Три медаље за клубове са овог подручја. Шампионат окупио најбоље сениорке и сениоре у Краљеву. Милица Познановић најуспешнија. Готово 300 такмичара у свим дисциплинама
Атлетичарка АШК Темпа Милица Познановић издвојила се међу представницима краљице спортова ових простора на Првенству Србије за сениоре у Краљеву. Шапчанка је обезбедила себи епитет двоструке вицешампионке најјаче конкуренције у нашој земљи. Освојила је сребрну медаљу у бацању кугле и бацању диска.

Диск је Милица добацила до даљине од 42 метра и 30 центиметара, а боља је била само неприкосновена репрезентативка, олимпијка Драгана Томашевић, а друго место у бацању кугле донео је хитац од 12 метара и 27 центиметара. Титулу је освојила Мирјана Дасовић.

Близу одличја у обе дисциплине била је и њена клупска колегиница Катарина Гачевић. Свега девет центиметара је делило Катарину од бронзе у диску, бацила је реквизит 42 метра и 19 центиметара. Мартина Павловић се позиционирала између Шапчанки. Гачевићева је пета у бацању кугле, 11 метара и 72 центиметра.

Треће сребро шабачкој атлетици донео је Жељко Тодоровић, члан шабачког „Цера“, други у Србији у дисциплини 3.000 метара стипл. Стазу је прешао у времену 9:20,67, што је и његов нови лични рекорд.
Бронзу за наш округ заслужио је представник бадовиначког „Спринта“ Милан Чајић у скоку мотком. Прескочених четири метра и десет центиметара били су довољни за постоље, иза двојца Војводине Савића и Мијаиловића. У истој дисцплини наступала су још три скакача из Бадовинаца и редом се поређали иза клупског колеге на четврто, пето и шесто место, а то су: Ђорђе Јовановић (3,80), Вељко Росић (3,60) и Александар Грновић (3,60). Поменути квартет је трчао и штафету 4 пута 400 метара и заузео четврту позицију. Близу одличја били су и Росић у бацању копља и Грновић у бацању диска, али су морали да се задоовље петим позицијама. Грновић девети у кугли, Јовановић иста позиција у копљу.
Укупно је у Краљеву наступило готово 300 такмичара из приближно 60 клубова Србије.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa