Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
СПРЕМАН ЗА НОВИ ПОЧЕТАК
ФИЛИП ПЕЈОВИЋ, ПОМОЋНИК У СТРУЧНОМ ШТАБУ МАЧВЕ

СПРЕМАН ЗА НОВИ ПОЧЕТАК

Осетио да је време за крај каријере. Радостан због новог почетка. У Мачви остварио све своје снове. Клуб припада елити и треба да тежи новим достигнућима. Рекорди у аманет и жеља да их неко надмаши
Имао је свега осам година када је први пут закорачио на велики терен већ онда омиљеног клуба из комшилука, шабачке Мачве. Време је закорачило у нови век, када је ушао у игру против смедеревског Железничара одигравши прву од укупно 512 сениорских утакмица за свој клуб. Филип Пејовић је после више од три деценије одлучио да последњи пут скине дрес, шортс, штуцне и копачке. Замениће их тренерком, али боје и грб на срцу не мења. Досадашњи капитен Мачве, рекордер, сада је помоћник у стручном штабу. Промислио је, ослнивши се још једном на свој осећај да је тако најбоље.

-Мачва је мени више од клуба и за њу везујем своју прошлост, садашњост и будућност. У каријери сам напредовао корак по корак, без журбе, увек са идејом да сваки нови ниво досегнем када сам спреман да одговорим свим изазовима, то ми је циљ у тренерској каријери, постепени напредак, учење, усавршавање. На клупском плану желим да се максимално професионализује стручни штаб, да се кроз бригу о сваком детаљу гради тим који игра допадљив, квалитетан и резултатски успешан фудбал. Лично, желим да се усавршавам на сваки начин и стичем лиценце свих категорија до оног највишег нивоа.
Иза Пејовића су четири суперлигашке сезоне у Мачви. Није се шабачки клуб спасао елиминације, међутим позитивни трагови суперлигашких дана су видљиви. Шабац је добио модеран стадион, квалитетан помоћни терен, али не само то.

-Бенефит је што смо вратили дефинитивно Мачву на фудбалску мапу у Србији, а долазак највећих клубова, добре утакмице привукле су неке нове дечаке да одаберу фудбал као свој спорт и започну да тренирају. Формирана је одлична база из које се може, уз добар рад, изградити добар први тим. Дугорочни циљ клуба је управо први тим у елитном рангу базиран на продуктима наше школе.

Досадашњи капитен одиграо је највише утакмица за први тим Мачве, био је стандардан првотимац као један од најстаријих играча у Супер лиги. Многи га виде као синоним клуба, али искрена жеља је да не остане заувек тако.

предаја траке: фото С. С.


-Част је бити рекоредер Мачве, поносим се тим, али моја жеља је да не будем вечно власник највећег достигнућа, већ да ме неко престигне, у догледно време, као и да ме надмаши резултатски. Показали смо да Мачва може у Супер лиги, она ту сигурно припада, верујем да као клуб треба да тежимо у будућности освајању Купа и пласману у неко од европских такмичења, сигуран сам да то Мачва може и заслужује.

На фудбалски терен је ступио пуног срца снова огрнутих црвеном и црном бојом. Једну каријеру је завршио, другу започиње на истом месту.

-Све своје снове са Мачвом сам остварио, гледајући Мачву сам заволео фудбал, почео да тренирам, у најдражем дресу сам дошао до првог тима, напредовао до капитена, постигао рекордер. Био сам у тешким и срећним тренуцима ту, осетио наступе од Српске до Супер лиге, подизао сам шампионске трофеје у Српској и Првој лиги, те каријеру завршавам без жала, истовремено започињем нову где желим да резултатски надмашимо оно што смо постигли док сам наступао као играч.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa