Инфо

10. јун 2021.10. јун 2021.
вицешампиони србије: мп генерација 2004/2005,фб страна клуба

вицешампиони србије: мп генерација 2004/2005,фб страна клуба

РУКОМЕТ: МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

ШАБАЦ ДРУГИ ГРАД

Шабац има освајаче три медаље на три узрасна нивоа. Више једино Београђанима Металопластика прекинула деценије без титуле, Медицинар несрећно поражен у два полуфинала. Испред Новог Сада
Прва спортска асоцијација на Шабац јесте рукомет. Спону таквог тока мисли изградиле су претходне генерације и велики успеси остварени раније, међутим, на крају домаће рукометне сезоне добили смо потврду да имамо све услове како би и у будућности пледирали на епитет града рукомета.

Сезона 2020/21 у Србији је завршена кроз финалне турнире државних првенстава за узрасне категорије до 12, 14 и 16 година, женској и мушкој конкуренцији. Шабачки „Медицинар“ и „Металопластика“ имали су репрезенте на сваком од шест турнира, а град се може похвалити да је једини са три одличја ван Београда, освојена на шест надметања, више од већих градова: Ниша, Новог Сада, Крагујевца, а жал остаје јер је само фортуна недостајала да буде и још неко одличје, односно да блиста другим сјајем постојеће.

Збор са сениорима
Уколико би спојили са сениорским резултатима и доделили медаље на принципу првог, другог и треће места шабачки рукомет би поново остао на врху. Нови Сад би добио још једно злато, од сениора Војводине, Београд још једно сребро, донео би га Партизан у мушкој конкуренцији, али би и Шабац имао још једну бронзу, првог тима Металопластике, што би задржало наш град на другој позицији. Прва одличја би залсужили Јагодина (ЖОРК Јагодина), Крагујевац (ЖРК Раднички) и Ниш (ЖРК Наиса).
Збирно: Београд девет, Шабац четири, Нови Сад три...Крагујевац једна, Ниш једна.


Тронедељне завршнице започеле су турнирима у категорији до 14 година, где су шабачки тимови једино било далеко од медаља, Медицинар је био седми, а Металопластика 11. у својој конкуренцији. Ипак, у надметању екипа до 12, односно до 16 година заслужене су три медаље, по једна од сваке.
Хронолошки последње приређено је за најстарије. У Београду је Металопластика предвођена Кажићем и Николајевићем сигурно стигла до финала кроз три победе (Црвенка, Раковица и Динамо), али мање одморна и после тежег распореда, није успела да парира Војводини и поражена је.

бронза медицинара: ген. 2004/2005, фото: ФБ страна клуба


Медицинар ће дуго жалити за финалом у овој категорији. Сјајно су одиграле девојке два меча у групи, победиле Словен и Црвену Звезду, биле у предности у полуфиналу против Бекамента. Аранђелованке су успеле да изборе продужетке, оба тима су пропустила нападе за победу, да би Бекамент био прецизнији са седмераца, 3:1, изборивши финале. Импресиван је наступ Медицинара у борби за треће место после таквог разочарења и победа над Темерином. Трочлани стручни штаб: Колаковић, Павловић, Обреновић, на овом надметању предводила је Сандра Колаковић.

најбољи у србији: мп ген. 2008/2009, фото: ФБ страна клуба


Металопластика је доминантно и перфектно освојила титулу у категорији до 12 година, прекинувши низ од три деценије без националне титуле у млађим категоријама. Дечаци Јокића и Митровића су остварили у сезони све победе. Вукашин Миловановић проглашен је за најкориснијег играча турнира.
У истој категорији Медицинар је остао без одличја, али каснији шампион, Металац из Краљева, углавном је био у заостатаку током полуфинала за шабачким надама, имао је 11:10 Медицинар, али код резултата 11:11, у последњем минуту, искључене су две играчице шабачке екипе, а Металац је постигао гол за победу са седам метара. Финале је остало на дохват руке, док у мечу за бронзу, несрећеан пораз је оставио превише трага.

У збиру на нивоу градова. Шабац је освојио три медаље, престоница Београд осам (рачунајући ту и Земун, Нови Београд, Бешку), Нови Сад две, Ада две.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa