Инфо

17. јун 2021.17. јун 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

У ШАПЦУ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ

Признања за хуманост из вена

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић и председник Црвеног крста града прим. др Мирослав Поповић у Градској кући приредили пријем и уручили пригодне награде ( ручне часовнике и друго) онима који су 50 и више пута добровољно дали крв
-Симболично град жели да се на овај начин захвали овим хуманим људима, који су прави хероји, јер су у тешком времену деловања корона вируса наставили своје хумано дело. Они су показали да су хумани и здрави. Желимо да им изразимо наше поштовање, нагласио је прошлог понедељка у Градској кући Пајић. Он је обећао да ће овим хуманитарцима у знак захвалности град оганизовати бесплатан излет.
Тако је настављена лепа традиција, смишљено баш на овај дан.

-Много је оних који су крв добровољно дали више од 50 пута. Њих пет је дало крв 75 пута. Подстицај њихове хуманости за младе је свакако велики. Показали су да су осим хуманости здрави и нека их Бог чува, поручио је председник градске организације Црвеног крста Шабац прим.др Мирослав Поповић.

Зоран Јовановић из Јевремовца крв је добровољно дао 279 пута. Са овом хуманом активношћу започео је кад му је било 19 година. Каже да му се свидело и није прекидао.

Слично размишља и његов колега Драган Степановић из Шапца , који је драгоцену течност дао 82 пута.
Он се захвалио организаторима и истакао да му ово признање пуно значи али и обавезује.

Славко Радовановић из Црвеног крста Шабац, захвалио је на пажњи коју град редовно исказује према добровољним даваицима крви. Он је додао да то цене и у Институту за трансфузију крви Србије, рекао је Радовановић.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa