Инфо

17. јун 2021.17. јун 2021.
ВЕЛИКА ПОМОЋ МИНИСТАРСТВA
БИБЛИОТЕКА „ДИША АТИЋ“

ВЕЛИКА ПОМОЋ МИНИСТАРСТВA

Значајно ће се унапредити технички услови за библиотечко пословање а у циљу што ефикаснијег пружања услуга. Биће лакши приступ бази података те ће се штедети на времену и беспотребном уносу сувишних података, те да све лакше стигне до крајњег корисника. Набавком нове савремене опреме, процес ревизије библиотечке грађе био би потпуно аутоматизован а време за његову реализацију би се смањило
На конскурсу за финансирање и суфинансирање библиотечко-информационе делатности у текућој години библиотека Диша Атић из Владимираца је пројектом набавке софтвера БИСИС 5 и потребне опреме за примену добила од министарства 593 600 динара у значајну намену и овај пут показујући бригу за мање локалне самоуправе. Значајно ће се унапредити технички услови за библиотечко пословање а у циљу што ефикаснијег пружања услуга. Биће лакши приступ бази података те ће се штедети на времену и беспотребном уносу сувишних података, те да све лакше стигне до крајњег корисника. Набавком нове савремене опреме, процес ревизије библиотечке грађе био би потпуно аутоматизован а време за његову реализацију би се смањило. Циљне групе су библиотечки радници, сви корисници библиотеке те особе са посебним потребама којима би било олакшано да од куће претраже и резервишу књигу или продуже своје задужење.

А у суфинансирајућем пројекту из ликовних, примењених, визуелних уметности дизајна и архитектуре у 2021.години у пројекту 44 сазив јаловичке ликовне колоније која је најзначајнија и могло би се рећи најквалитетнији културни догађај који се одвија на територији општине Владимирци. Поред тога што осим ликовних сликара, вајара и осталих визуелних уметника анимира кроз свој програм и остале уметнике и љубитеље уметности све ће опет зависити од актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом КОВИД-19 број учесника и окупљања деце у креативној школици и пратећим пограмима и изложбе слика биће прилагођен тренутној ситуацији. Подсећамо колонија је основана 1978.године а седиште је у селу Јаловик. До сада угошћено је око 200 уметника из земље и иностранства. Из Јапана, Шведске, Француске, Италије, Америке, Шпаније, Египта, Финске, Русије, Немачке, Уругваја, Холандије, Португалије, Бразила, Румуније, Израела. Битан квалитет је да су успели да привуку млађе уметнике а радови изложени у Јаловику у рангу су оних из великих светских галерија.

Комисија је пројекат набавке софтвера БИСИС 5 и потребне опреме за његову примену библиотеке у Владимирцима, коју садржи набавку софтвера и техничке опреме неопходне за уградњу програмског пакета БИСИС 5 верзије библиотеке вредновала као целисходан и рационалан и оценила га висиком оценом.


Министарство је определило, по пројету који износи 600 000 динара, 400 000 динара а из буџета општине Владимирци биће издвојено 200 000 динара.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa