Инфо

17. јун 2021.17. јун 2021.
15 километара пешице, да би гледао шекија
ФУДБАЛСКИ ВРЕМЕПЛОВ У СЕЋАЊУ СТАРИНЕ ИЗ ВУКОШИЋА

15 километара пешице, да би гледао шекија

Морало се отићи на ту утакмицу где се свет тискао и по дрвећу да се мајстори виде уживо. Али у селу требало и стадо напасти па је Никола васцелу седмицу чувао стадо онога ко ће га то недељно поподне одменити. И пешице отишао да види
Никола Јеличић има 81 годину и у владимирачком крају слови за заљубљеника у фудбалску бубамару без премца. Припада времену када је све одисало романтизмом попут кадрова са фотографије из 1958.године која сведочи о великој љубави ка најлепшој споредној страни на свету.

У Шапцу чувеној Мачви гостовала моћна Црвена звезда предвођена Драгославом Шекуларцем и Бором Костићем а у Мачви је блистао фудбалски мајстор Војкан Мелић.

Иако је био пријатељски меч беше то и празник фудбала. Морало се отићи на ту утакмицу где се свет тискао и по дрвећу да се мајстори виде уживо. Али у селу требало и стадо напасти па је Никола васцелу седмицу чувао стадо онога ко ће га то недељно поподне одменити. И пешице отишао да види, по сећању, Беару, Турковића, В. Поповића, Љ. Спајића, Л. Тасића, Д. Маравића, Б. Зебеца, Драгослава Шекуларца и Бору Костића. А на другој страни у црвено-црном дресу играли Гајић, Радовановић, Росић, Б. Јањић, Вићић, Грујичић, Војкан Мелић, Бегула Милошевић, Бора Ковачевић...

Уживало се до миле воље (победила звезда са 2:0) а онда као и у одласку следило је пешачење до Вукошића, нових 15 километара.

Тако се некада волео фудбал, уз смешак гледајући слику беседио Никола Јеличић добро држећи 81 годину стар заљубљеник у свој ФК „Добрава“ чије мечеве и сада не пропушта. И за крај податак, како вели изнад свих. Навијач је екипе Партизана али кад Мачва гости великане ишло се и по најгорем времену остављајући и битне сеоске послове.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa