Инфо

17. јун 2021.17. јун 2021.
злато за жељка: фб профил

злато за жељка: фб профил

АТЛЕТИКА: БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО

ТОДОРОВИЋ НА ТРОНУ

Атлетичар Цера се попео на трон Балкана у својој катеогорији 3.000 метара стипл. Лични рекорд и норма за Европско јуниорско првенство. Наступали и Милица Познановић, односно Ђорђе Јовановић
Шабачка атлетика и клуб „Цер“ добили су шампиона Балкана у јуниорској категорији у Истанбулу. Један од најбољих дугопругаша ове категорије у Србији Жељко Тодоровић освојио је златну медаљу у својој омиљеној дисциплини, 3.000 метара стипл где је доминантно славио у јакој конкуренцији. Иза себе је оставио Каратекера (Турска) и Думитруа (Румунија).

Жељко је трчао фантастичну трку и прво место освојио у времену девет минута, 12 секунди и 68 стотих делова секунде што је истовремено и његов лични рекорд, односно норма за Европско јуниорско првенство чији домаћин је Талин (Естонија) од 15. до 18. јула.

Жељко је наступао у две категорији, трчао је и на 5.000 метара и ту је освојио првог дана 14. позицију.
Близу медаље за наш крај био је и такмичар бадовиначког „Спринта“ Ђорђе Јовановић, репрезентативац у вишебојима. Одличје јесте било близу, али се на крају морао задовољити четвртим местом десетобоја уз освојених 6.136 бодова. Бронза је остала далеко 163 бода.

Милица Познановић, чланица АШК Темпа борила се у дисциплинама кугла и диск на Шампионату у Истанбулу. Хитац диска од 43 метра и 52 центиметра донео јој је девето место првог дана Балканског првенства, а потом је куглу добацила до 12 метара и 16 центиметара што је донело шесту позицију. Србија је укупно освојила 12 медаља.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa