Инфо

24. јун 2021.24. јун 2021.
Роман „Животи за изнајмљивање“ аутора Душана Микље у продаји

Роман „Животи за изнајмљивање“ аутора Душана Микље у продаји

Поштоваоци опуса чувеног писца Душана Микље и љубитељи домаће књижевности имају великог разлога за задовољство, с обзиром да је од данас у продаји његов нови роман Животи за изнајмљивање. Књига је доступна путем сајта www.вулкани.рс, а можете је купити и у омиљеној Вулкан књижари.

Ово је истинита прича о дечаку који никада није престао да чека свог оца. И када је пропутовао свет и стигао до најудаљенијих тачака на земаљској кугли, наставио је да тражи делиће слагалице који су недостајали како би очева слика била целовита. Међутим, након што је све делове ставио на њихово место, на тој слици није видео само оца већ и једну породицу, једно детињство, приземну кућу на Дорћолу, неуморне мајчине руке и жишку цигарете међу очевим прстима. Године су пролазиле и однеле у заборав све осим светлости цигарете која је испунила чак и најгушћи мрак, и тако се заувек преселила у дечакове очи.

Први читалац који нам се јави на број телефона 015/353-244 добиће на поклон књигу Животи за изнајмљивање


Сам наслов књиге Животи за изнајмљивање јесте својеврсна метафора неслободе. Она осликава судбине потлачених и недужних, жедних живота и гладних слободе. Пишући о оцу који је 1941. године био у заробљеништву, а потом у немачком логору и на Голом отоку, Душан Микља исприповедао је причу о снази људског духа. У њој ће се пронаћи сви они који су бар једном у животу били спремни да све што имају дају за грам апсолутне слободе – оне која ће им донети право да мисле, осећају и делају по сопственом нахођењу.

Душан Микља је добитник бројних престижних награда за свој вишедеценијски рад. У књигу Животи за изнајмљивање уткане су емоције и истина људи која ће нам додирнути срца. На страницама овог романа исписане су судбине породица које су стоички подносиле живот и режим у коме су живеле.
Књигу можете поручити путем сајта www.vulkani.rs.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa